Bilden också..




haha

Tycker de ser ganska sjukt ut när man gör så här! Som man kan dra i all oändlighet ^^

2,5km intervaller och styrka mag och rumpa idag. Försöker bli en löpare ;)

Hår

Jag trodde jag skulle ha ett barn som var hårlös till han 3 år men icke! Vid 6 månader börja de smått växa och för ett par dagar sen köpte vi en borste.




Livet

Tänk vad livet har ändrats sen virvelvinden kom till världen <3




Apr. 28, 2014


Skor

Små söta underbart gulliga skor! Skor i storlek 20 är ju för söta!

Vi köpte zackarias andra par skor igår. tyvärr är de antingen gulligul eller super sportiga! Tyckte dessa var söta ändå och satt bäst på zackarias. :)


Apr. 28, 2014


Träning

Jag vill inte längre gå ner i vikt men jag vill gärna bli lite starkare och uthålligare. Jag som har en tendens att bli deppig måste röra på mig. Jag är lat...jag kan erkänna det men jag har ändå en bakgrund som gymnast. Mellan jag var 5 -13 år så träna jag 6 timmar i veckan och tävlade mycket. Jag älskade träningen då. Jag hatar att träna när jag inte klarar vad jag vill men man måste börja någonstans. Planen nu är att gå minst 5 km och försöka springa lite (hatar att springa så måste jobba på mentaliteten) 1-2 gånger i veckan ska jag och october köra zumba.

Idag gick jag 20 minuter och sprang sista kilometern som vanligt blev jag uttråkad och la av ;)
Styrketräna squats, planka, situps och lite annat.

Meningen är att bli hälsosamare och starkare!

Något som ändrats sen jag gick ner i vikt är huden. Några månader efter fl så märktes inte extra huden men för varje kilo jag minska ju mer hud blev det. Jag har inga större problem med det men skulle de blir mycket mer med nästa barn kanske jag skulle tycka det var jobbigt men nu är det mer ett konstaterade än något annat. Känner mig bara lite konstigt sladdrig ^^ När jag böjer mig ner blir de liksom en hudklump!




Lördag

Idag så har jag och october gått på stan och små handlat :) Hon pluggar så mycket nu så hon har aldrig tid flr oss >< Jag snor åt mig alla hennes lediga dagar mohaha ^^ Köpte strumpor till zackarias vilket inte är jätte roligt men nödvändigt. Strumpor är ofta i skit kvalité och dyrt! Vi köper polarn och pyret strumpor som helt klart är bäst! Dyra men skiljer inte mycket jämfört med lindex. Blev vårfärger :)



Morotskaka

Bakat morotskaka idag och de är ju så sjukligt gott!


smartphons

haha kom på att jag inte berättat de. Ellinor påminde mig ^^ Vi köpte ju nya telefoner och de gick en dag innan jag fick damp!! Gick ju inte alls dessutom kunde jag inte ta några kort och swish och andra bankappar kunde jag inte använda. Linus bara sucka åt mig. Han byte inte tillbaka utan trivs med sin knapptelefon. Jag erkänner besegrad för smartphones kraft. En sak jag fortfarande håller dock är inge instagram eller facebook i mobilen. Sen lägger jag bort mobilen på kvällen och under dagen. Det verkar som jag får det att fungera ändå :)

I mål!

Senaste tiden har jag slappnat av lite i viktminskning men idag visade sig att jag har gått i mål! 62 kg. 26 kg har jag gått ner och 16 av dom har jag fått kämpa med. Så Idag prövade jag bikinin. Har inte vågat de innan. Mitt mål var att gå ner graviditetkilona innan zackarias 1 års dag och de har jag lyckats med! Nu vill jag inte fokusera mer på kroppen! Fortsätta äta bra och gå promenader får duga. Mer orkar jag inte och vill inte heller! Kroppen är annorlunda efter graviditeten men det får den vara.


Galet barn!

Vi har en riktig vilding här hemma! I morse vaknade jag av att en väldigt rädd linus skriker nej. Jag förstår att något hänt så jag stutsar upp snabbt men i köket möts jag av en glad zackarias men en likblek pappa. Jag fråga vad som hänt och tydligen hade linus vänt sig om för att skölja av haklappen när han vänder sig om står zack i stolen och typ hoppar ut. Han landar konstigt nog med fötterna först och sen sätter sig på rumpan. Inte alls farligt tyckte zackarias men pappa var skakig i en kvart efter. Busunge!! Nu blir det att köpa en sele till stolen!

Busunge!

Min egen lilla busunge förvånade mig idag! Han har börjat klättra på saker och idag när jag satt på golvet och såg nyheterna så titta jag bort 2 sekunder och när jag hör brak så vänder jag mig om och ser zackarias sitta i soffan och är halvvägs över på bordet! Hur kom han upp i soffan?!! Lille klätterapa du gör de inte lätt för mamma nu måste man passa så du inte kastar dig ner för soffan också...

Onsdag

Idag har vi bara strosat omkring vi gick förbi hans och Greta som är en sacond hand butik i norrköping. Jag brukar titta in lite då och då för att se om de har något bra. Ofta köper jag ett plagg. Som alltid är det mesta fult och slitet men så finns de guldkorn som blir riktig fynd! Vi fick uv kläder av mamma och pappa men de är bra att ha ett extra ovh byta med när de andra är blöta. Hitta i alla fall nästan helt nya uv kläder för 40 kr! Nytt kostar byxor och tröja 500 kr så kände mig nöjd när jag knalla hemåt :)

När vi va hos mamma och pappa fick vi punktering på barnvagnen haha men som tur va sa mamma att zackarias fick packa upp sin 1 års present. Mamma hade visat en bild på den innan så blev inte överraskade när de drog ut en sulky. Zackarias sitter bra i den och den är lättkörd och väldigt smidig!




Storlek

Vi fick ett par byxor av mormor i julklapp som var i 74 men de var enorma. De va också väldigt fula så tveka på om vi skulle använda dom. Idag testa jag dom och de är fortfarande stora. Han har 80 i storlek annars. I alla fall blev jag förvånad över hur snygga de var :)


Sina första steg!

Idag kom de zackarias allra första steg! Har senare veckan känt att han blivit mer och mer stabil. Jag höll zack händer och så släppte han och gick 3 steg till soffan. Min stora pojke! Nu får vi se hur långt det tar innan han börjar gå på heltid ^^

Vi har det gott!

Zackarias blir riktigt borskämd med roliga och goa saker här :) Han stuttsar omkring glad som bara den! Men han har blivit mer mammig. Jag går inte gå i väg och när han blir trött ska han va i min famn. På nätterna har han vaknat och vägrar somna om om jag inte håller en hand på honom. Antar att de kan bli så byter miljö.


Smart

Vill inte vara sån men mitt barn inte som alla andra ;)


Mormor och morfar

Nu har vi sovit första natten hos mormor och morfar. Zackarias har fått en egen spjällsäng här så han och hans mamma har sovit gott. Vi har myst och zackarias blir fruktansvärt bortskämd ;) Fortsättningen på tatueringen blev bra men jag är svullen som en köttbulle och hela armen värker. Ajaj!

Zackarias har fått nya regnkläder och mormor hade stickat en mössa till zack :)



Stress

Idag blir en riktig fläng dag men med massa skoj. Tatueraren ringde i förgår och ville flytta tiden till idag. Sen direkt efter ska vi åka till en kär vän och träffa deras nykomling Inez som snart blir 2 månader! inte så ny längre! Sen åker vi vidare till mina föräldrar. Linus släpper av oss där och åker hem sen. Jag och zack ska vara där i 4 dagar medan pappa är i Stockholm. Linus har sån ångest över att va borta att han går omkring med hundögon när han tittar på zack. Han är livrädd att zackarias ska ta sina första steg medan han är borta haha ^^ Idag får jag inte röra zack för pappa ska få spendera så mycket tid som det bara går med zackarias innan han åker ^^

Mina kärlekar!

Mitt hjärta smälter!







Ensamtid

Nu ska jag ner på stan med en vän och fika utan barn :) Ska bli kul att träffas lite utan någon som inte vill sitta still på fik ;) Har precis tvättat var av tvättkorgar i hallen ;)



Ute

Vi hade de mysigt ute! Nu sover monstret <3








lek-date

I morgon väntar en lek-date men Malin, Alicia,Anna och Albin egentligen skulle också Sara och Isabella vara ned men lilla Isabella hafr fått feber :/ Vi ska i alla fall till vasaparken och leka. Baka tigetkaka i kväll som jag tänkte ta med och sen blir de nog lite kaffe och rån + banan till zackarias :) Roligt att träffa dom igen.  Linus ska vara borta och jobba hos sin far hela dagen så skönt med lite underhållning :) 
 
Föresten beatämde vi att de blir syskon i januari! Inte långt dit! <3 

Stor kille!

Vi har på 10 mån kontroll och zackarias gick en ok stämpel i baken. Vet att de är bvc jobb att säga snälla saker men det värmer när de säger att zackarias är så fin och väldigt social. Hon sa också att han har väldigt kloka föräldrar och att de märks att vi är väldigt engagerade i zack. De värmer lite extra när man ofta känner sig som världens sämsta ;) 10 kg tung på pricken är gossen och 73 cm lång. Han är en väldigt "snitt" kille och ligger precis på kurvan. Han dock växt på längden lite långsammare än tidigare och de märks för han kan fortfarande ha 74 även om vi går över mer och mer till 80. Fina killen i alla fall :)

Dagen

Idag har vi ätit pannkakor med castor och october :) De är så goa de där. Zackarias älskar att kramas och vara närgången mot castor vilket castor inte alls gillar ^^

zackarias älskar pannkakor!

Blir galna...

Linus och jag står i ett vägsjäl. Vi disuterar massor, funderar, räknar, tänker om och så vidare. Vi planerar syskon..hum...
 
Senaste tiden har både jag och linus fått en längtan efter ett syskon till zackarias men de finns så mycket i vägen. Innan ett barn kommer till världen måste vi flytta för kan inte släppa upp två barn för 3 trappor. Jag måste gå klart utbildningen men det är inga problem eftersom jag är klar om några månader. Linus ska påbörja en ny utbilding i januari. Jag ska börja jobba i januari. Vi vill inte ha för långt galapp mellan barnen. Alltså snurrar många tankar! Här är alternativen.
 
Jag blir gravid nu i juni, går klar utbilningen och får barn i januari/februari. Är hemma 3 månader och sen börjar jobba medan linus är pappaledig. Han väntar med utbildingen ett år.
 
Jag blir gravid i januar/februari jobbar 8-9 månader och sen blir mammaledig men en bra mammapening, linus pluggar.
 
Vi väntar till linus pluggat klart om 3 år. (vi vill inte vänta så länge)
 
Då åter står att linus vill om vi ska flyttar en gång till, till mer lantligt.(gärna söderköping,vikbolandet,åby) jag har krav om nedreplan och uteplats. Flyttar vi längre bort måste vi byta förskola till zackarias och vi vill inte riva upp honom erfter ett halvår. Jag ska gärna hitta jobb i närheten var vi bor. Alltså så innan vi en börjar "mysa" måste jag välja var jag ska jobba. Alltså måste vi veta var vi ska bo. 
 
Blev det rörigt....ja de är lite så de är i våra huvuden just nu en enda röra...suck!

<3

Hälsa på förskolan idag och det kändes superbra! Trevlig personal och väldigt fint inne och ute. Zackarias drog iväg på alla fyra till de andra barnen och ville inte hem ^^ haha han titta inte ens på oss utan bara skratta och tjoa. En annan pojke tyckte om zackarias direkt och gav honom leksaker och klappade honom snällt. Har aldrig hört zackarias så nöjd :) Det värmde  så mycket och jag börja nästan stor tjuta men fick hålla mig :p Allt kändes i alla fall bättre och zackarias kommer börja på avdelningen krabban den 13 augusti!  :) Min fining är så stor! 
 

10 månader!

Stora kille  växer och idag ska vi hälsa på förskolan!  
 

Tråkig dag

Idag så har det varit en tråkig dag! Ösregn och met ösregn...blir på så dåligt humör när jag inte kommer ut! 
Skit trist. Zackarias blir också sysslolös. Kände mig hemskt ofräsch i mina mjukisar så blev en dusch,  nya kläder och lite smink för att känna sig lite piggare :/ 
 

Jävla tänder!

Vi har fått svaret på gnället som varit här hemma:/ I natt vakna han 1 gång i halvtimmen och var ledsen. Fick sjunga, han somna om, han vaknade....och så vidare. Jag tänkte på natten att fasen ska kolla hans mun i morgon och se om de inte är tänderna som spökar och jovisst en kindtand är påväg upp så förstår att han har ont de är ju större än de andra tänderna. Varför ska min son få alla tänder på samma gång! Det här blir nr 9... och kommer en till brukar de ploppa upp fler. Har misstänkt det då han drägglat extra och i veckan sluta han dräggla, de brukar vara då de bryter igenom. 
 
Jaja då vet man i alla fall vad som stör honom men mamma vill gärna sova....zzz idag blir det en slapp dag. Ösregn ute.

Sysselsatt

Jag gillar när linus bara har en lektion och inget plugg att göra, de betyder att han spenderar dagen med oss och lite extra tid med zackarias. I Vanliga fall så hinner jag inte mycket på en dag. Lite plock och städ men inte mycket annat. Idag fick jag mycket gjort! Vi åkte  och storhandla, köpte kattsand, städa, sortera tvätt, gjorde hemgjord pizza och egen "sylt" till zackarias. 
 
Haha i affären titta alla på zack för han gillar att testa sin röst när det ekar lite. Han liksom tjohar och ropar. När jag sprang längst hyllorna visste jag precis var de var för på hela willys hördes Mamma..Mam... Mamma! Haha söt unge! Linus blir avis och kallar honom mammagris för att han alltid går om kring och säger mamma. Mamma till allt! Tror snarare att han inte har så många ord så han anväder samma ord till allt ;)
 
Lockarna börjar krypa upp <3 Ska ha en kloss under soffan ^^
 
 
Ibland är man ju för dum...har senaste tiden tittat och tänkt köpa ett bäddsett till zackarias. Vi har inte använt täcke eller kudde. Han har en filt och då han alltid sover på mage så är kudden bara ivägen. Nu i sommar kommer vi inte använda täcke heller för det blir för varmt men till hösten kanske han ligger så still så man kan bädda ner honom ^^ I alla fall hitta jag detta idag i hans garderob. Ååå nostalgi köpte det i v 15 eller något innan vi visste och de va en tös eller grabb. Jag var ju helt säker på att de va en tös så vi tänkte grönt, rött,blått,gult i hon /hans rum vilket det blev men inte till en tös. Jag la in det i garderobden och sen har jag helt glömt det tills jag hitta de idag, Å passar rummet och honom perfekt! Katter är de bästa han vet ^^ <3
Egen gjord "sylt" till zackarias. Bara blåbär och jordgubbar som jag kokat ihop.  Han har det ha pankakor, på gröten och i yoghurt :D Han älskart!
 

Gnällfas

Det är gnällfas delux här hemma och inget riktigt duger. Han har sina underbara stunder men de är mycket bråk om saker och ting. Han har liksom fått en väldans vilja! Som vid middagen så åt han makaroner och köttbullar. Då ska de bara ätas köttbullar och inga makaroner....han hoppar i stolen och tårarna sprutar om man lägger fram lite makaroner i stället. Linus påpeka att vi har tyckt att han varit så mysig och underbar de senaste veckorna (de är han ju alltid men lite extra) så det var väl dax för en utvecklingsfas. Vacknar i mardrömar 2 gånger i natt och de brukar han när de är mycket intryck. Går in och sjunger för honom så brukar han blir trygg och kan somna om.
 
Och utvecklas de gör han ju med rasande fart. Så roligt när man ser att de upptäckt något nytt. Han har börjat förstå en sån där leksaken som ploppar upp och man ska trycka ner luckorna. Han tycker upp figurerna och stänger sen luckan ^^ Sen säger han tack också haha sötnöten! Undrar verkligen när han tar sina första steg! Han har gått 2 steg till pappa men nu vill han inte alls gå. Spänningen fortsätter!
 
3 dagar gammla zackarias i storlek 44 <3 Mitt allt! Låg alltid men händerna under huvudet<3
 

Pussas

Zackarias har börjat pussas massor. Det är sååå mysigt! Han leker och plötsligt vill han ha en puss så då ställer han sig mot mig lutan pannan mot mitt ansikte och putar men munnen (ibland bara som ett stort gap) så ska man ge en puss. Slemmig blir den också! Så mysigt när han söker närkontakt. Älskar den lilla sparven något oerhört! <3 
 
Är helt slut i kroppen och har fått avbryta viktminskningen för jag haft massa yrsel och varitt vrålhungrig. Ska ha mens förstås. Unnade mig en stor fet muffins!
 
En liten zackarias i höstas <3
 

Överkörd av tåget...

Är helt färdig! Tror jag däckar inom några minuter. Det har varit en riktig intensiv dag. Har en väldigt energi rik pojk...ungen kan aldrig vara still. Orkar inte skriva så ni får dagen i bilder.
 
Äta päron
Leka med lego...allt ska in i munnen
Gjort helt själv eller inte ;)
Mamma har byggt
Hejdå tornet
När zackarias ska mysa vill han gärna stoppa upp ett finger i näsa på mamma...långt upp...ajaja detta är 3:de gången..liten blev rädd när mamma skriker till. Linus får ta över så mamma får springa till toan.
Bäst vi går ut i regnet.
Världens bästa pappa
ooo
Sand är intessant och gott!
Glad att få vara ute :D
Mamma nu har jag fattat denna de är ju ganska kul!
Klättra klättra på allt som går...
En liten sovsund blev de för båda i alla fall :) Älskar dig mer än ord kan beskriva men du är en liten vildig och du kör slut på din mamma <3
 
 
 

Klädbytardag!

Anna är så go! Vi båda har rastlösa barn som behöver komma ut och det är alltid roligare med sällskap. Linus och jag undrade precis vad vi skulle hitta på när Anna hörde av sig och ville kolla om vi ville hänga med ner på klädbytardag och självklart var vi på.  Var jätte trevligt och även om jag inte köpte mängder är jag nöjd men mina köp. Var jätte kul så de ska jag se till att gå på fler gånger! 
 
Hitta 2 shorts ett par jeans och ett par vita tunna. En villervalla t- shirt, en villervalla solhatt, söta små gummistövlar till hösten och en påse med stor lego :D 120 kr
 
Vi har köpt begagnat regnställ och begagnade stövlar att ha hemma. Vi kommer ha dubbel uppsättning på förskolan så vi slipper ta fram och tillbaka och riskera att glömma.
 
Älskar våren och va ute hos mina föräldrar. Min pappa specielt har en väldig kärlek till zackarias, mamma också förstås men de är något specilet mellan min pappa och zackarias <3
 
 
 
 

Ångest...

Linus och jag har diskuterat länge om vårt mobilbeoende. Vi vill bryta det men hur? Vi drog ner...fungera inte. Och så sa linus idag vi säljer våra smartphones och köper 2 enkla mobiler. ÅNGEST ÅNGEST... ja okej för fan jag måste sluta va självupptagen mobilnörd som knappt märker när barnet stoppar något i munnen för man tittar på en plåtsak. Så jag svara ja och vi körde iväg till elgiganten och köpte var sin ny mobil. Finns massor jag kommer sakna men hur klara man sig innan? Vi har en systemkamera, vi har 2 datorer, en surfplatta...
Den gula är min, den andra är linus.
 
 

Kära Fia

Min fina fia komenterade något smart. Det finns massa Amningsbloggar och massor med hets kring amning. Många som väljer bort amningen beskriver att det finns 0 info om flaskmatning så ja nu skriver jag om hur vi hade det och mina bästa tips om man väljer att flaskmata.
 
Flaskor
När vi började flaskmata hade vi avent aticolik flaskor men det gick inte särkilt fort utan zack fick i sig 50 ml på en halvtimme, då napparna behöver bytas hela tiden så var man tvungen att beställa i stället för att gå till ica.
 
Då gick vi över till Mam vilka vi använder än i dag till välling. Älskar dom och zackarias trivdes mycket bättre med den slags napp. Stort plus är att de finns nästan överallt ica,willys konum och så vidare. Glömmer man en flaska när man är iväg är de inga problem och nappbyterna kan man skriva på sin matinköpslista. För att va de bästa flaskorna i välden så är de inte dyra 52 kr styck på willys. Vi kör idag med de större flaskorna men med ersättningen körde vi på mam anti colik. Lätta att rengör enda nackdelen är att de är ganska många delar. De små 125 flaskorna är helt onödiga att köpa då zackarias i alla fall öka till 150 ml snabbt.
 
Det var flakorna de...
 
Ersätting

Vad för ersätting man väljer spelar nog inte jätte stor roll alla barn reagerar olika på olika ersättingar men efter som bröstmjölk innehåller laxerande ämnen och ersätting inte gör det är de lätt att ersättingsbarn blir förstoppade. Endel menar att nan är stoppande endel semper. Vad för ersätting är bäst får man nog se, blir barnet förstoppad testa att byt. Finns de ersättingar som är en tia dyrare som ska vara mildare för magen som semper . Zackarias fick semper då han fick de på bb och de fungerade bra. Innan byter ersätting kan man testa en tsk olja (raps) i varje flaska ersätting. Hipp ersätting ska vara väldigt bra och de är ekolokiska men de är dyrare och finns inte överallt vilket är ett stort minus :/
 
Smidighet

Om man ger ersätting måste man ligga ett steg före hela tiden. Hungrigt barn + ingen ren flaska = panik! I Början hade vi 4 flaskor men vi kände att vi hela tiden sprang och diskade så ta i hatten vi köpte hela 10 flaskor! Det var så vi kunde ha rena flaskor hela dagen och bara behöva diska 1 gång per dag och då diska vi alla 10. Vi diskade dom förhand med mams egna diskborste för att de inte repar flaskorna. Repor=bakterier. I maskin blev napparna missfärgade och jag var rädd att diskmedel fortfarande var kvar. Mina nojor... tror de kan diskas i maskin :) I början koka vi vattnet, vi har fått höra nu i efterhand att har man komunalt vatten ska de inte vara någon fara. Men vill man vara 100 så kokar man. För att inte stå utan kokt vatten så se till att de alltid finns kokt kallt vatten i kylen. Vi fyllde upp en pumptermos inför dagen men lagom tempurerat vatten. Vi blanda kallt kokt vatten med ny kokt vatten så det blev rätt temp. Sen höll det hela dagen. HIMMLA SMIDIGT! När vi skulle ut hade vi en liten termos som jag gjorde samma i. Oftast hade vi färdigblandad ersätting (tetrapack) om vi bara skulle ner på stan eller liknade. De kan ligga i rumstemp och serveras utan att värmas. Dock är de dyra! När vi visste hur mycket zackarias åt varje gång köpte vi välling dosett (finns på ica maxi) där vi mätte upp rätt mängd pulver. Så när zackarias blev vrålhungrig stod flaskor redo, några pump med vatten och sen i med pulvret från dosetten. De tog 5 sek och var väldigt smidigt på natten!
 
Det här är vad som hjälpte oss. Finns kanske ännu smartare knep vad vet jag. Mycket kanske var i överkurs men detta hjälpte oss och gjorde flaskmatandet smidigt :D
 

April

Nu har jag bara 2 kg kvar och sen har jag nått mitt mål på 60 kg! Mitt mål var att gå ner graviditeta kilona innom ett år och de har jag lyckats med. april vs februari bild


Bilder

Här är lite bilder:) Detta va innan de renovera utegården :)




Då var det nära...

Då har vi fått förskoleplats. ..vill inte men samtidigt är det spännade. Vi ska gå och hälsa på i veckan. De är en äldre byggnad men en stor renoverad gård. Vi har bara tittat på utsidan men det ser väldigt trevligt ut och att de är en bra gård är super :) Det går bara 36 barn och det är två avdelningar. Känns väldigt bra men vi får väl se när de kommer dit. hehe vet när jag jobba på förskola så blev man alltid lite nerbös när en förälder var förakolelärare själv så jag hoppas jag sätter lite press på dom ;) Han kommer börja inskolningen i augusti när han är runt 14 månader. Tur det är 4 månader kvar för mamma är inte redo ^^


Speciell

Som alla andra mammor här i världen så tycker jag att zackarias är väldigt speciell och har en stor personlighet. Innan ha kom till mig hade jag en föreställning om att han skulle va mer lik mig eller linus. Trodde inte han skulle ha den personligheten han har. Visst kan man se lite personlighet drag som jag hade som liten men inte mycket. Både jag och linus var lugna, jag var framåt men ändå mammig. Jag kunde pyssla med saker länge och var väldigt lätt underhållen. Zackarias personlighetdrag som är tydligast är
* Alltid glad
* Envis
* Busig
* Rastlös
* Vild
* Nyfiken
* Ska alltid försöka med saker man inte kan.
Han är nästan tvärt imot mig men är väldigt lik min bror som liten. Frågan är om han också kommer slå sig 100 gånger om och åka ambulans varje månad...suck! Det positiva med att vara så envis och nyfiken är att han alltid lär sig nya saker! Ända skillnaden från min bror är att zackarias är lite mer försiktig och vill gärna ha mig i närheten. Spännade de här vad de får för personlighet i vuxen ålder de kan ju ändas radikalt. Min galna bror som alltid slog sig halft fördärvad och hade smått damp är nu mera konstnär och läser motsvarade konstfack (konsthögskola) i göteborg är nu lugn som en filbunke.Han intresserar sig för littratur och kultur. Dessutom utbildad bibliotekarie... Undrar om zackarias tar efter sin morbror?
 
 
 
Av Isak Anshelm

Mysiga kvällar

2 dagar i veckan så tränar linus kampsport så då är jag och zackarias ensamma. De kvällarna är alltid lite speciella. Vi myser lite extra och ser på film. Han brukar få om han vill somna i min famn framför en tecknad klassiker.

Över påsk ska vi bo hos mamma och pappa i 4 dagar utan linus och då ska de mysas lite extra. Intessant att se hur zackarias sover borta Sist vi sov borta var när han var 4 månader.


Present

Vi har funderat ett tag på 1 års present till zack. Om två månader fyller han och vill inte ta allt samma månad. Nu kommer inte zack få några massor av oss utan vi vill ge någon större sak och kanske lite små saker som han ändå skulle få. Idag när vi storhandla stötte jag på en jättefin sagobok som de var halva rea priset på så vi köpte den och slog in som första födelsedags present :)