Spjälsäng vs Vagga

Ja när vi visste att lillen skulle komma så köpte vi en växarsäng till zack. Han sov i den fram till kl 5 sen kom han gående som en zombi till oss. Super mysigt om ungen hade velat somna om men nej då var de morgon. I hans spjälsäng somna han om när han vaknar vid 5 men inte i växarsängen. Efter en vecka gav vi upp och lät honom flytta tillbaka till spälsängen. Då blev frågan hur gör vi i början med bäbis? Ska vi sattsa på en ny spjälsäng eller en vagga så kan liten ta över spjällsängen sen? Det finns fördelar med en vagga och de är att 1. zack älskade att bli vaggad så kanske kan denna lille komma till ro bättre? 2. Mysigare! 3. Lättare att lyfta upp och ner. Om vi nu skulle köpa en spjällsäng ville jag ha en drop side för att ryggen ska orka och de var rätt dyra. Titta på blocket och hitta en super fin vagga som desutom är på hjul! Praktiskt! Vi ska åka och hämta den i morgon. Vi skulle betala 750 kr och ny kostar de 2000 kr så de känns bra :) Babynestet kommer få ligga i och förhopningsvis kan lillen ha den i 6 månader i alla fall ^^
 
 

Vi har haft precis samma tankegång här hemma. Mio sov ju ett litet tag inne i sitt eget rum på en madrass på golvet och tanken var att vi skulle bygga en liten sängram till madrassen så att han fick en väldigt låg säng så han kunde gå i och ur själv. Men sedan kom han ju inte i någon period när jag bara kände att han behövde mer närhet så då flyttade vi tillbaka honom till spjälsängen och i vårt rum. Det har fungerat rätt bra, framför allt nu på sistone har det fungerat väldigt bra så jag känner att han får stanna i spjälsängen ett bra tag till.

Vi kommer nog försöka ställa in spjälsängen i Mios rum till sommaren så att han förhoppningsvis sover gott där när lillasyster kommer men det kan ju också bli så att det inte alls fungerar och då får han helt enkelt fortsätta sova inne hos oss. Om det blir så att han fortfarande sover hos oss när hon kommer så finns det helt enkelt inte plats för en till spjälsäng. Eller alltså, det klart det skulle gå, men det skulle bli fult och jättetrångt.

Det är en anledning till att vi bestämt att det får bli en vagga till lillasyster. En annan anledning är att spjälsängen är så vansinnigt stort i början. Jag minns att det kändes som att Mio var liten som en myra i den där sängen när han var helt färsk, så jag vill att det ska bli mer ombonat den här gången. Nu vet jag ju att bebisar gillar att ha det trångt. Den tredje anledningen är precis som du själv skrev att det är lättare att lyfta i och ur. Nu har vi visserligen en sänkbar sida på vår spjälsäng och eftersom att Mio inte är en klätterapa så är den nerfälld hela tiden. Men det blir ändå lite småbökigt eftersom vi har snedtak precis där den står så man får alltid tänka på hur man stoppar i och ur honom så man inte slår i hans huvud. Det blir lite lättare tänker jag med en vagga som inte är lika stor, skönt för ryggen också. Sedan blir det ju ett plus om hon gillar att bli vaggad, kanske kan man sova om henne genom att vagga lite!?

Vår tanke är att hon får ha vaggan till ungefär 6 månader eller när hon helt enkelt blir för stor eller rör sig för mycket. Men då får hon ta över Mios spjälsäng och han får flytta till en vanlig barnsäng. Då är han 2 år och jag hoppas att det kommer fungera bra för honom att byta till en större säng då.

Svar: Kul att vi tänker lik i det där :) ända jag är rädd för är att zack ändå efter 6 mån inte vill släpp sin spjällsäng så vi måste köp ännu en ^^ haha
Amanda Anshelm

2015-04-20 » 22:40:18

Kommentera:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback