Feb. 26, 2014


Födsel

Idag fick min kära vän barn!<3 Helt underbart! Min andra kära vän gör planerat snitt idag! Vad är oddsen att mina två gravida vänner får barn på samma dag! 2 barn som skulle vara marsbarn ^^

I alla fall tar jag en paus från bloggadet nu. Vi får se om jag kommer tillbaka eller inte. Börja ju blogga som gravid och då fyllde de sin funktion men nu tar de mest upp tid. Era läser jag ju ändå jag de flesta har jag på instagram. Har jag missat någon så hetet jag mrs_anshelm. Säger hej så länge <3

jävla tänder!

Hej nr 8! Stackarn har blodblåsor runt tänderna! :/

Vår!

Nu blir de bilder i alla fall men måste ju visa första riktiga vårbilderna. Vi gick på promenad runt strömmen och njöt av solens strålar. Zackarias fick hoppa ur och pröva sina skor :) jätte spännade och super kul! ville absolut inte ner i vagnen igen. Har en pojk som inte gillar vagnen. Vände på den utåt idag och då gick de bättre eftersom han såg bättre :)
Hej 7:de tand

Jävla tänder som ploppar upp ; ( En till i överkäken har spruckit upp och de är som en blåsa runt om kring och ser irriterat ut. Plutten har ont och man får inte komma emot:/

23 kg!

Ibland stirrar man sig blind på att det inte har hänt något man glömmer de man faktiskt har lyckats med! Var tvungen att gå tillbaka för att hitta motivationen att fortsätta! 23 kg är borta! 20 gravidkilon och 3 ertra!
Särskrivningar

Amanda sär skrivning de lux! Jag ber om ur säkt ;)

Bara måste!

Bara måste visa zackarias vår kläder! Vi kommer få ett riktigt p.o.p barn! <3


Bilder

Att försöka att inte lägga ut så mycket bilder på zackarias är skit svårt! Kommer hela tiden av mig! Har dragit ner men på instagram blir det mycket men där är ju kontot låst i alla fall. Är ju så stolt över min fina pojk ><

Har varit dunder förkyld i flera dagar och jag hade tänkt börja kämpa med vikten igen men de finna ingen ork när man är sjuk. I morgon kör jag i alla fall vare sig jag är frisk eller inte! 6 kg till ska ner! huja! Sen är jag klart!! Äntligen eftet alla dessa månader. Måste bara hålla vikten sen...

Feb. 21, 2014


Vikt

Vikten har stått still sen jag sluta med drickdieten. Är ingen bråska med de sista 5 kilona men vill ju gärna att de rör på sig lite! idag vägde jag 0,5kilo mer men de kan alltid bero på massa orsaker men har väl inte varit jätte nyttig :/ varit förkyld i en månad! Zack har också varit snorig i 1 månad. Varje gång han blir bättre kommer ett nytt virus. Min motivation när jag är sjuk är verkligen inte den bästa. När huvudet gör ont och halsen är svullen har jag ingen lust alls att stå och laga nyttig mat. När denna förkylning har lagt sig så är det bara att börja igen med hårdare tag! Kanske gör 1 månad till med shakes bara för att de var så enkelt och man slapp bry sig om mat ;)

klänning

Sydde en tuff klänning till en liten tjej i örebro :) Zack fick ny mössa också!


Villervalla

Har två favorit märken på barnkläder och de ena är p.o.p de andra är villevalla. Både har mycket färg och väldigt bra kvalite.  Bara älskar att köpa fina kläder till zack!! I alla fall så hade mamma varit på villervalla outlet i haga göteborg och köpt massa fint till zack. Vinteroverall (nästa vinter),skaljacka,fleece och regnmössa för 800 kr. Typ vad en vinteroverall kostar annars. Sen fick vi en en p.o.p vindfleece som passar nu till våren :) Älskar färgen!
 
 
 
 
 

Inköps lista

Hörde lite med min Mammagrupp på fb om vad som behöver köpas till förskolestarten i höst många har äldre barn så de gav lite råd.

Mycket ska köpas och allt är inte billigt så fick rådet att köpa lite i taget och på rea.

lista:
Regnställ, eventullt både ofodrat och fodrat.
2 fleece(stavning???)tröjor
1freece byxor kunna ha under både overall och regnklädet.
overall
tunna vantar
tjocka vattentäta vantar
Tjock mössa
tunn mössa
fuskpolo
gummistövlar
fodrade gummistövlar
vinterkängor


Inköpt
Regnställ (60 kr svart på sacond hand storlek 90)
Min mamma köpte idag när hon va i Göteborg, hon köpte på rean och betala 800 kr! Märket villevalla som jag älskar!! Väldigt likt p.o.p :) Får se allt i morgon :)
Vinteroverall storlek 92
skaljacka 92
fleece 86
regn mössa! ^^
Nattning

Ny nattningsteknik! Vi brukar som rutin alltid börja rund av vid halv 7. Byter om till pyjamas, titta på bumbibjörnarna, myser och dricker välling, borstar tänderna och sen säga gonatt lägga ner i spjällsängen och sätta på speldosan. Förut så satte vi oss brevid så han skulle veta att vi fanns där men nu när han har blivit så rörlig ställer han sig bara upp och vill leka och klättra upp till oss vilket slutar med att nattningen tog 40 minuter varje kväll. För 3 kvällar sen gick jag ut och sa till linus de är bättre om jag är här ute och så fort han gnäller är ledsen så går jag in. Ungen somna på 5 minutet ^^ samma sak nästa natt och idag.

Feb. 18, 2014

Hitta 6 de tanden i nedre käken :/ stackarn har ont och är mammig. Vi gör en barn bok till zackarias i 1 års present :)


Tänder!

Sen zackarias fick sin första tand har det bara ploppat upp tänder som svampar! 5de tanden hitta vi idag vilket var ena hörn tanden i övre käke. Där fick vi svar varför han vaknat och skrikigt hystetiskt. Ja de eller mardrömmar :/

Förskola

Då har vi sökt förskole plats åt zackarias från och med 1 augusti. Det är 5,5 månader dit! Mammas pojk börjar bli stor! Känns helt hjärtekrossade att lämna honom! Vill inte! Får ångest bara jag tänker på det! zack ät ganska mammig och det märks att han har ett stort behov av mig. Hoppas mycket hinner ändras innan han börjar så han inte står och gråter när jag går för det känns hemskt! Det ska bli spännade att se var han hamnar. Har sökt 3 förskolor och vill verkligen ha vårt 1 allternativ. En nybyggd förskola från 2012 som är jätte mysig med stor gård och uppdaterad pedagogik. Eget kök så barnen får "hemlagad" mat. Känns som jag kommet va petig haha den där jobbiga mamman som är förskolelärare själv och har ett vakande öga ^^ Blir nog bra men kommer sakna honom som tusan!


Ikea

Idag åkte vi till några vänner i linköping och när vi ändå var där så passa vi på att gå på ikea. Det var ganska lugnt på ikea vilket var skönt då klara är i v 36. Mysigaste magen i världen! ! Saknar att vara gravid ibland lustigt nog! Tycker de är så vackert! (tyckte inte alls de när jag var gravid).

I alla fall blev det nya gardiner, matta och en tavla. Mattan kostade 199 vilket var super då känns det som att de inte riktigt gör något om det blir en olycka till :) Ikea är bra på det sättet, alltid väldigt billiga allternativ.


Socker

Zackarias börjar bli stor och 1 år närmar sig. Visst går man och tänker lite på hur man ska göra. Castor fyller ju om 1 månad så october och jag gick och prata. De ska ha vanlig tårta till alla vilket chocka mig lite så sa - ska casor äta av den? October - ja varför in inte? A- men socker? I alla fall fick de mig att tänka på olika syn på socker. Vet flera som ger glass redan nu när barnen är 8 månader. Vi har sagt hela tiden att vi ska vänta med socker så länge som det bara går för det känns onödigt att ge men är vi fåniga? Socker är ju inte faligt men jag ser det som lite onödigt. Jag tänker att varje förälder gör som de vill och ser ingen fara med att man ger vanlig tårta på ett 1 årskalas. Kan känna att vi är lite töntiga när vi inte ger zack sin egen 1 års tårta. Hur kommer ni andra göra? Hur ser ni på socker?
 
Vi har funderat lite fram och tillbaka... bara göra 1 vanlig tårta. Göra en utan socker som alla kan äta eller göra 2 olika...Blir ju mer en ett kalas också :/ Kommer ha ett barnkalas och ett för familjen.
 
Vi kommer nog göra en banankakstårta till zack utan socker och en annan tårta till oss andra. Men tänkte att de ska se liknade ut så inte zack får en tråkig vit och den andra är i 100 olika marsipan färger. 
 
lånad av google

Svullen?

 
Haha hitta bilder från min födelsedag! 5 dagar innan snittet. Lite svullen? Skulle man sticka hål på mig skulle de spruta vatten! När man ser dessa tänker jag skit vad jag har gått ner i vikt!
 

Alla hjärtansdag

Tycker väl egentligen inte dagen är superviktig så vi har inte gjort något speciellt. Vi sattsar på vår bröllopsdag istället om 3 veckor! Tiden går så fort! I alla fall så fick jag röda rosor och min favorit choklad :) Åt förstås upp allt.. jaja i morgon börjar ja träna lite smått nu skiter jag i de lilla skav i halsen som jag har skiten bryter ju inte ut odentligt!

haha måste visa denna! Dessa små älskade barn! Galna båda två!


Vågen

Vågen har stått still nu på 65 kg. Vill gärna bli av med de där 5 extra kilona till juni. 4 månader...jag bör hinna om jag inte är sjuk hela tiden! Zack har varit snorig i två veckor och jag känner av i halsen så vågar inte träna :/ Känns som vi är sjuka jämt! Jag som precis fått upp löpbandet :/

Linus börjar sitt lov idag! 10 dagar lediga hela familjen! Ska åka runt lite och passa på att träffa både vänner och familj:) Den 21 feb blir castor 11 månader så dax att köpa 1 års present. Han kommer få den perfekta presenten! Han och zack får lika dana :) Efter som castor mamma läser här så kan jag inte lägga ut det. Får se om 1 månad! :) 22 mars blir det 1 års kalas ^^

Lockar

Zackarias är inte lik mig alls. Ser inga drag som är mina vilket känns lite trist. Jag trodde när jag var gravid att de skulle bli en "mini me" Haha men zackarias är så olik mig så det finns inte. Jag var försiktig och sen i utvecklingen, lugn och en tänkare medan zack är framåt, oförsiktig, vild och tidig i mycket. I alla fall verkar han få mina lockar vilket gör mig glad ^^
Föresten ser det ut så här efter zackarias har ätit ...varje mål!Kurvor


bvc

Bvc idag för 8 mån kontoll av utveckling och vikt. I utvecklingen var han klart godkänd. Han är tidig i det mesta och hon trodde han skulle börja gå snart (nej mamma vill inte!). Konstaterade att zack helt hoppat över krypandet och kommer nog inte börja krypa alls . När jag läste en pedagogisk kurs om idrott så läste vi en trori om att barn som inte krypt kan få läs och skriv svårigheter. Eftersom sammarbetet mellan hjärnhalvorna tränas i bland annat krypning/ korsrörelser. Så vi får väl se om det gäller zack.

Gällande vikten fick han inte riktigt godkänt. Hade ökat 200 g på 6 veckor och inte ökat alls på längden men hon trodde det berodde på att han är väldigt aktiv och har haft magsjuka så vi ska va glada att han ökat över huvudtaget. Mer mat och mer fett helt enkelt ^^

Onsdag

Vår lilla herre har alldeles för brottom...han går nu mellan möblerna och snabbt längs med. Han vill alltid göra mer än han kan. Nu står han och gnäller för att han vill gå men vågar inte släppa. Lille bestämda herren!

Dagens mamma
svårt

När jag väntade barn så trodde jag att barn lärde sig saker plötsligt typ gå eller säga första ordet men man blir alltid lite fundersam. När zack börja le så tänkte vi ler han verkligen? gaser? När han nu har sagt både mamma och pappa så blir man fundersam. Han har länge sagt amma så de är inte så stort skillnad från mamma. I stället för pappa säger han ofta wa-pa ellet baba. I morse va det linus som sa, han sa ju mamma! Ändå är det som, näää klart han inte sa! eller? Zack vaknade nyss och grät och ropa amma, amma. Det slog mig att han faktiskt menar mig och ropar på mig. Blev varm i hjärtat! Trodde inte ord kom så tidigt som 8 månader men hörde runt lite och är vanligt att något ord kommer då. Längtar efter så mycket! Första stegen, fler ord, börja på förskola, vara ute och leka, gå i skogen! Allt längtar jag efter!

Tallrik

Ny tallrik med sugpropp :) zackarias har börjat äta samma mat som oss fast utan salt så idag åt vi alla korvstroganoff! Har verkligen längtat eftet dessa familjemiddagar då alla äter samtidigt och samma mat :)
Mamma

Han sa mamma!! :) jätte ledsen och arg på pappa så skrek han mamma haha ^^

Kroppen

Har fått blogg torka! Vet inte vad jag ska skriva längre och inläggen känns tråkiga och opersonliga. Inte som jag...vi får se om lusten kommer tillbaka eller om jag lägger ner. Flesta av er följer ju ändå mig på insta.

I brist på annat så kommet uppdatering om kroppen. Nu har jag egentligen nått mitt mål 65 kg men vi får se om jag minskar lite extra eftersom jag äter bra och tränar. Jag ska i alla fall sluta stessa. Inte väga mig lika ofta utan ta det mer lungt. haha efter jag tatuera dmig känner jag mig snyggare än någonsin. De var nog det som behövdes för att känna mig lite nöjd igen. Linus va nöjd haha har alltid tyckt de är sexigt med tatueringar fast inte vågat erkänna de haha ^^

I alla fall
Midja :75 cm
Lår :56 cm
Bröst: 100 cm
Höft 91 cm

Sorry helt nyvaken bilder ;) Rumpan har blivit platt så den får tränas lite ^^


Feb. 07, 2014

1 av 4 sittningar är klar :)sjukt nöjd ska bli jätte kul att se hur den ser ut färdig! :)


Nervös!

Ja då kommer jag om några timmar sitta i taueringsstolen. De var 5 år sen jag satt en 3 timmars! Hjälp! I alla fall så snodde jag en bild från martins (tatueraren) instagram. Denna blir det idag! Vill man följa martin heter han martin_lucky7 han är sjukligt duktig! Marina kanske är något för dig att spanna på :)
Nervös!

Vet inte on jag nämnt någon gång för er om
mitt självskadebeteende. I alla fall som 14 åring var inte livet så lätt och dum som man va tänkte man inte en dag kommer du hata dom där fula ärren. Men i morgon så avslutar jag det kapitlet och kanske äntligen blir fri från dömmande blickar. I morgon kl 12 påbörjar jag en av de två helaarms sleeves jag kommer göra. Alla ärr ska döljas. Kommer kanske bli 8 sittningar alltså mer än 16 000 men vad kostar de inte med plastikkirurgi? Martin tatueraren har fått helt fria händer så jag själv vet inte ens vad det bli! Spännande, nervös, förväntansfull och lycklig! före bild! Efterbild kommer i morgon! :)


mat..suck

Jag hatar att laga mat! Nu när jag gått över till att äta igen är det skit svårt!! Vet varken vad eller hur mycket jag ska äta. Vill ju fortsätta gå ner i vikt men är ju så förbaskat otålig! Måste äta mer nu när jag börjar träna. Vad svårt det ska vara!!

Ikea <3

Zackarias har varit helt bra idag, han har ätit lite dåligt men inget har kommit upp! Han har varit ur mysig idag! Och självklart sa han pappa senare idag!! :O Visste att drömmen betyde något! Han titta på mig och sa pa-pa. Jäkla skit unge jag är ju mamma! Tror inte han förstår riktigt utan leker med ljuden. Blev inte så ledsen utan snarare glad, han utvecklar sitt språk och de är ju skit häftigt! Hoppas ett mamma kommer snart ^^ 
 
I alla fall så kolla vi det där med möbler fortfarande och vi hitta skit bra på ikea i alla fall. Tacka vet ja ikea!! Så i 1 års present kommer han få detta till sitt rum. Kommer plocka bort skötbordet då vi ändå har skötbädden på golvet eftersom han vrider sig som en levande mask! Kommer ha skötbädden mot väggen i badrumet så lägger vi den på golvet och byter. Blir mer plats i hans rum också :) Rosa bord, en blå stol,en grön stol och sen en pal i rosa,blått eller vit :) Vi vill ha färg i hans rum och inte bara en ;) Ett mini kök blir det nog också ^^
 
 

baba?

Drömde inatt att zackarias sa titta! Jag fråga linus om han hörde och de gjorde han och så titta zack på linus och sa pappa. Gud va jobbigt de var först sa han titta och sen pappa men inte mamma!

Zack säger ofta muma eller liknade men senaste dagarna säger han baba till linus. Undrar om de inte är ett försök till pappa! Skulle faktiskt bli lite ledsen om ordet pappa kom innan mamma...

Vikten

Efter kräksjukan fick i alla fall vikten en knuff. 66.0 kg vägde jag in i dag. 3,5 kg på en månad är inte illa. 4-6 kg kvar till målvikt.Lite skillnad är det i alla fall :) Om ni undrar varför de är kaos i bakgrunden har denna månad bestått av stor rensning av vad som ska ner i källaren och som alla vet när man har barn så tar allt en evighet! 
 

Ny matta

Ja senast dagarna har vi fått känna på barnsjuka på riktigt. När vi trodde zackarias hade blivit frisk så fontän spyr han ner hela mattan. Skrubba direkt men kräklukten sitter som sten. Blev en fläck på vår fina vita matta...så 1500 kr i sjön och de är bara att börja titta på en ny matta. I alla fall hittade jag en som jag tror blir fin. Om vi inte har matta i vårt gegantiska vardagsrum så ekar det. Nästa gång han blir sjuk blir det plast över allt! Varför tänkte man inte när man köpte möbler att vi en gång i framtiden kommer ha barn som bajsar och spyr? Har en dyr soffa son inte har avtagbar klädsel....behöver jag säga mer.


Min 2690 grams kimp!

3 gången jag skriver skit inlägget. Korta ord! Blir bilder 1 gång i månaden då man verkligen ser zack. Denna månad blir en nostalgi tripp!

2 Dagar och redan en stor personlighet!


1 timme och helt perfekt!10 dagar och så fin!Uppföljning

Skulle inte skrivit att zackarias var bättre...nu kaskad kräks han och har diarre. I natt har han vaknat 3 gånger vilket inte är så faligt. Så har fått byta blöja och krångla med honom. Stackarn är också jätte törstig och hungrig men 1177 avråde till att ge honom något fram till morgonen och under natten ge tsk med vatten under natten. kl 2 sket jag i de och gav 100 ersättning som han fick behålla :) Sen fick han 100 ml till kl 5. Alltså ibland blir man förvånad över hur mycket som får plats i denna lilla kropp! Han spydde ner hela golvet, hela pappa, hela mamma. Det var verkligen en fontän! Stackarn blev jätte rädd och förtvivlad :/

Död

Känns som om någon slagit in pannbenet på mig. Slutade kräkas på morgonen men man blir så svag. Har fått i mig lite lite pizza i alla fall och linus skulle gå och köpa glass när zackarias sonnat. Vad skulle vi göra utan honom? sjuk med barn är ingen höjdare och har ingen anning hur jag skulle gjort i natt om linus varit borta. Zackarias kräkdes 2 kaskad spyor och sen var de bra. Han slapp diarre också!!! Jag blev mycket sjukare än honom även om man märker att han är lite slö. Konstigt nog är han snorig så förvånar mig inte om han blir förkyld direkt. Ringde 1177 i natt och kolla vad som gällde för magsjuk bäbis. Vet att de snabbt kan bli uttårkade . Fick rådet att vänta 1,5 timmar efter han kräktes och sen ge 1 tsk vätskeersättning var 5 minut. Så ännu en gång tackar vi gudarna att vi köpt hem detta! Varför blir det alltid sjukdom och kaos på natten? Zackarias har i alla fall fått i sig 200 ml välling och 150 ml ersättning + 50 ml vätskeersättning och fått behålla det. Känns inte alls mycket på en dag men ska truga över natten också.
Magsjuka

Inatt blev jag magsjuk :/ kräkdes och fick springa på toa. Tänkte hoppas inte zack blir sjuk. kl 2 hör vi panikgråt och springer in till liten, han har kräks ner sig och har panik. Ville bara ta upp honom och trösta men en våg av illamånade kommer och jag måste springa i väg så linus får trösta i stället. Spyr och gråter samtidigt för hatar när jag inte kan trösta. zack blir jätte mammig desutom och bara skriker efter mig. Fick inte gå en meter bort och de är svårt när man själv är sjuk. Ligga på pappas bröst fungerade så linus va uppe hela natten och mata med vätskeersättning. 1 sked var 5 minut skulle vi ge så hej då sömn. Vi är rätt slut nu, förutom zack som piggna till och bara vill leka ;) Vi har i alla fall slutat kräkas. Kan säga att all sexuellspänning mellan mig och linus nu är borta och de blir nog inga syskon. ...