Förbannad!

Vet inte om jag är skadad från att läst till förskolelärare då vi hela första året läste genuspedagogik men idag blev jag riktigt irriterad! Jag anser att zackarias alltid kommer få välja fritt vad han vill leka med utefrån hans intresse om de så är måla,bilar,pussel,docker m.m. Jag vill ge alla valmöjligheter till zackarias. Jag är vill inte förvandla zack till en flicka men jag vill inte heller sätta in honom i ett pojkfack. På öppna förskolan igår kunde man direkt se vilka som var flickor och vilka som var pojkar på kläderna. Förutom zack förstås som hade skrikrosa byxor... I alla fall så är det ofta inte föräldrarna fel att de är så för de finns inga andra valmöjligheter!! Rosa eller blått. Tills nu har jag ändå tänkt att vill man hitta neutralt så går det. Zackarias är ofta ganska neutallt kläd. Ser inte heller något fel i om man vill klä sin pojke i blått eller flicka i rosa de är upp till en själv som förälder men jag är trött på butiker som inte har ett större urval! Till 1 års present ska zack få bord och stolar till sitt rum. Gick in på jollyroom och lekmer för att se vad de fanns. Har tidigare varit inne på ikea som har en del fint men ville också kolla på internet butikerna. I alla fall fanns de inte ett enda bort som inte var rosa eller blått!! Blev faktiskt lite chockad över att de fanns massor av sett men inga med andra färger!! Blir tokig! Måla om en mätsticka vi fått idag också för jag är så trött på blått att jag tror jag kräks!
 
 
 
 

Lunch

Idag blir det lunch men 2 mammor och deras små :) Jätte mysigt! Det märks att zackarias har börjat tycka om andra barn. Igår när han såg albin börja han direkt babbla ^^ så där satt de och zack sa babababa och albin hej hej hej ;) Längtat tills jag hämtar zack på förskolan och man ser att han har de roligt och leker med andra barn :) De känns väldigt viktigt nu att han får träffa andra barn och undersöka och uttrycka sig. Haha men de gäller att passa då de sliter ögonen ur varandra. De märks att andra mammor är rädd att deras barn ska gör illa zack men jag är inte alls den där mamman son oroar mig och sittet som en hök. Jag anser att zackarias faktiskt kan säga ifrån. Jag däremot tvärt om rädd att zack ska klösa ett annat barn ^^ Tänk nästa vecka blir han 8 månader! 4 månader och han är 1 år!

Jan. 30, 2014

Snygga byxor och snyggt hår som växer mer och mer för varje dag! :) Han får helt klart mammas lockar :) trotts att de är kort så krusar det sig i nacken.
Hel natt :)

Zackarias sov från 19.00 - 05.30 i natt utan att vakna! :) utvilad mamma och barn som gick till öppna förskolan och träffa Anna och Albin ( 10 mån ) super mysigt som vanligt så blev det full rulle. Vi ska gå och äta lunch i morgon :) Så roligt nu när de börjar bli stora och snart har vo massa 1 års kalas att gå på och sen hålla ett eget :)

Frisk!

Då är man friskförklarad från graviditets diabetesen! yes! Hade perfekta värden! Kändes jätte konstigt att drick massa socker lösning och få värden på 6.0! Under graviditeten åt jag havregrynsgröt och fick 12.0! Tror mycker beror på att min kropp är 21 kg lättare. Eftersom diabetes 2 bara är en tidsfråga i mitt liv ska ska göra allt för att motverka att den kommer tidigt. Nästa graviditet kommer jag kämpa från början för att inte gå upp lika mycket för att avlasta bukspottkörtel och kanske kan slippa diabetes nästa gång. Heja att skiten är borta och jag känner mig mer hälsosam än någonsin :)

Mindre roligt

Är på gycosbelastning...hej hunger. ..hej äcklig sörja. ..hej sitta 2 timmar och vänta. Sa jag hungrig? Hatar detta!

Facebook

I går så skrev en tjej i min mammagrupp något riktigt sorgligt. Hon tog en bild av sin 4 åriga son och då säger han - mamma du lägger inte upp den på facebook va? De prata om de och hon tog bort de bilder han inte godkände. En 4 åring kan man ju fråga, får jag lägga upp den här? Men små barn? Zackarias kan ju inte säga ifrån. Nu vill jag inte heller dölja zackarias eller aldrig visa en bild på honom men kanske inte 1000- tals. Jag har ju trotts allt facebook,instagram och bloggen där nästan alla bilder är på zackarias. Så har bestämt mig att dra ner på bilderna. Vissa mer på vad vi gör och på mig själv än honom. Men klart en och annna bild kommer upp men kanske inte dagligen och i den mängd sen innan. 
 
Linus och jag har också raderat fb från våra telefoner så att man bara går in via datorn när man har tid. 

mums mums!

Mammas bananplättar är mums mums mums!! 1 ägg och 1 banan röra ihop och steka lätt. Mamma gör på 1 halv banan och 1 ägggula så blir det precis lagom! :) /ZACKARIAS

Förskoleplats

I veckan är det dax att söka förskoleplats! Kan inte förstå att om 6 månader börjar min plutt på föskola! Kommer ha inskolning i augusti när zackarias är 14 månader. Tiden bara springer iväg! Har redan ångest över att lämna honom tänk om han gråter när jag går? Här om dagen så hade jag stängt glasdörren till vardagsrumet för att zack inte skulle åla ut. Pappa var på andra sidan och skulle gå till skolan. Zackarias stod och slog på dörren och såg ledsen ut för han ville komma till pappa. Linus kunde inte slita sig och sa till mig att ta honom för det var hjärtskärande. Kan bara tänka hur det är när man lämnar på förskolan :/
 
Herren har föresten matvägrat i 2 dagar och bara  vänt bort huvudet! Vi har blivit galna för inget är så jobbigt som när sitt barn inte vill äta. I går pröva vi att ge lite pockmat som var samma som vi åt  fast utan salt så han fick lite lax och kokta morötter. Han mumsa i sig massor! Okej typ 1/3 del kom i munnen men viljan fanns och när han åt själv fick vi tillåtelse att peta i lite extra :) Så kommer bli mycket pockmat här hemma. Ska försöka ge mellanmålen som plockmat och lunch, middag genom att mata. Hoppas det fungerar.

Nöjd

Zackarias har alltid en gnällperjod innan han lär sig något nytt. Han kämpar och blir så frustrerad när det inte går. Nu är han super nöjd och jag kan bara njuta av att han är nöjd och tillfreds ^^
 
Kan jag krypa in här?
Tar i....tro det eller ej så kan jag resa mig upp trotts benen är i denna vinkel :O
 
 
 
 

Blöjbyten

Zackarias har börjat krångla massor vid blöjbyten! Det skriks och spakas och han vänder sig och ja det är bara kaos så nu får vi köra lite på hans vilkor. Up and go pampers, han får stå och hålla sig i medan vi byter ända sättet han inte krånglar på ;)

Lördag

Zackarias nätter är inte så roliga just nu :/ Börjar tro han har mardrömmar. ..plutten! Tycker hans ansikte börjar förändras till mer ett barn ansikte än en baby. Min fina pojk! Trotts jobbiga nätter så kan jag inte låta bli att vara bäbissugen! Även om jag vet innerst innr att de mer än gärna får vänta 1 år eller två. Känner just nu 5 gravid och man kan intr låta bli att avundas! Men första barnet kommer
aldrig tillbaka och när vi får nästa kommer vi inte kunna lägga alltid på det nya knytet då vi också har zackarias. Det kommer bli en helt ny utmaning att inte bara hinna med 1 utan 2 barn. I alla fall vill jag hinna med lite saker innan nästa barn kommer. 1. Hinna klart utbildningen 2. Hinna jobba minst ett halvår innan jag blir gravid. 3. och viktigast bygga upp min kropp på nytt då den blev svag av förra graviditeten! 4. Hinna njuta av den underbara pojk jag har!

Kom lite ur spår där...skulle berätta om vår dag :/ Vi gick upp kl 6 med zack. Sen vid 10 åkte vi och köpte en kaffebryggare :) Vi har haft persso innan men nu dricker vi så mtcket kaffe (vad kan det bero på? ) Vecka nr 2 i viktminskningen så har jag tappat 1 kg så nu ligger jag på 67,2 :) Hejja! 2 veckor till sen ska de bli ordentligt med mat och träning :)
Plötsligt händer det!

Nu på kvällen åt jag och linus i soffan medan zackarias ålade runt i vardagsrumet. Han kan ställa sig på fötter mot oss för då drar han sig upp med hjälpa av våra kläder. Mot möbler har han bara ställt sig på knä. Men nu i kväll så titta jag bort för 1 sek och då stod han mot soffan på fötterna! 10 minuter senare titta jag upp från maten och ser att han står mot bordet!! Han tar några steg när han håller i bordet och sedan trampar han snett och faller. Tur han hade hjälmen jag sytt på sig. Kan inte släppa att han snart inte är min bäbis längre :/

haha

Föresten har zackarias börjat knöla vid blöjbyten. Alltid lika kul att höra linus byta blöja...

Nej ligg still
men
nej
snälla unge
ååå
nej på händerna
rym inte!
KAOS UNGE!
ZACKARIAS SNÄLLA!
De är väl inte så farligt...
Så gick ju gallant de där hörru..
De låtet ju som jag slår dig!!
Så nu var du klar!

Livsenergi!

Idag har jag bara haft en sån där lycklig energidag! Via en fb grupp har jag träffat mammor som jag träffar 1 gång i veckan. Idag var vi på babysång. Det var så roligt, zackarias älskar andra barn och det är så kul att se honom leka! Medan barnen leker så dricker mammorna kaffe och snackar skit, precis som det ska vara. Gud va vi skratta! Barnen var nöjda hela tiden och mammorna också ;) Zackarias är yngst av barnen, de andra är 10 mån. Kom hem i alla fall på ett stållande humör och lycklig över att få leva mammalivet!

Utveckling 7,5 mån

I början längtade jag mycket efter att zackarias skulle utvecka nya färdigheter. Jag kunde knappt vänta på att han skulle le,vända sig, lyfta huvudet, greppa och allt det där som händer första 4 månaderna. Nu rullar tiden på och jag tappar liksom vad som kommer näst i utvecklingen. Plötsligt gör han något som man inte alls var förberedd på och tappar hakan! Zackarias har alltid legat före fysiskt så det där med att börja säga ord har känts främande. Ibland känner man att man inte hinner med! Vid 6 månader började han åla och han kom säkert bara några cm men på en vecka börja han åla snabbt. Nu kryp/ålar han, han  gör som militärerna under taggtråd. kryper på armbågar och knän ^^ I alla fall måste man passa honom på ett helt annat sätt nu. Det går inte längre att plocka in och ut diskmaskinen när han är på golvet för då ställer han sig på knä mot diskamskinen. Sist jag städade i vardagsrumet så åla han iväg bakom min rygg och in i ett annat rum! Blev en CHOCK! VAR ÄR MITT BARN! Jag kan inte riktigt förså att han håller på att växa upp och att han kommer börja gå om mellan 2- 5 månader! 
 
Idag när jag var i köket kom linus in med zack och när jag tittar på honom säger han umma. Det låter verkligen som mamma och just när han får syn på mig! Slumpen?! Jag vet inte riktigt men det värmde i hjärtat och att han en dag kommer säga mamma dagligen gör att man smällter. Han har också blivit jätte mammig! Vill hellre va med mig än linus och ålar efter som jag går till ett annat rum. Han tar gärna tag i byxbenet, gnäller och visar att han vill upp i famnen. Min knådd!
 
 
 
 
 

tokig!

Blir snart tokig på zackarias nätter! 4-5 gånger per vaknar han och bara skriker. Inget hjälper! Man får sitta där klappa och gunga till han slutar vilket tar 15 minuter. Tar på krafterna med inte sammanhängande sömn. Har varit så här i 3 månader :/

Tårta

Vet inte varför men nästan alltid när jag slutar med socker blir jag sugen på jordgubbstårta efter ett tag. Nästan som cravings! Kan inte sluta tänka på tårta!

Föresten älskar zackarias tänder. Vi misstänker att han blir en blandning av mammaspojke/ballerina/tandläkare
Bättre

Tack för alla råd :) Med hjälp av vätskeersättning, inotyol och luftning blev rumpan mindre röd och han har mindre ont men nu är det tort och nästan som en skorpa. Diarréena gick över i går kväll :) under dagen fick han massor stoppande och vätska som risgynsgröt(egen gjord) blåbär, morötter, soppa och morotsjos som var gudomligt i zackarias ögon. Han tyckte mamma och pappa skött sig bra och belönade dom med att sova 21 -6 utan att vakna. Det har inte hänt på månader så vakna i panik vid 3 för jag misstänkte ungen var död så gick smitta in och titta på honom. Man vet att man är småbarnsförälder när man låter liten lufta och kissa fritt på parkett golvet ;) Till er gravida....köp hem vätskeersättning och alvedon! Alvedon är från 3 månader men kommer ihåg när zack vid 3 månader fick plötsligt 40 graders feber på natten då tacka jag mig själv att jag varit smart nog att ha alvedon hemma! De är sånna saker man faktiskt kan behöva mitt i natten när inget är öppet.

Min älskling

Min älskling mår inte alls bra :/ jätte mammig och bajsar rent vatten. Skriker vid varje blöjbyte för det gör så ont och sätter jag ner honom en sekund kommer stora tårar och armarna upp för att visa att han vill upp i famnen. Mitt älskade lilla barn ♡ Ingen feber i alla fall.

stackare

Min älskling är sjuk :/ jätte dålig i magen och vi har fått byta 3 bajs blöjor i natt :/ Vad det skär i hjärtat att se honom vara sjuk. Han bara grät när man bytr blöja och han var helt röd i rumpan. Ofta tecken på att han har feber är att magen brakar. Hitta inte feber termometer nu men han kändes varm :/

Inte mycket sömn för min del men de är så att ha barn. Konstigt alla sa att ju äldre barnet blir desstu bättre sover dom. Bull shit! Zack sov hela nätter förut :/

willys

Måste slå ett slag för willys blöjor! Vi har kört pampers eftersom libero läcker och inga andra har fungerat. Pampers är den dyraste blöjan på maknaden och alla vet att blöjor är dyrt. särskilt nu när zackarias börja äta mat och bajsar 4 gånger per dag ^^ Vi pröva willys blöjor sist och de är verkligen toppen! lika bra som pampers om inte bättre! Mjuka, höga, läcker aldrig (på vår knådd), bra uppsugning. Så tips pröva willys blöjor! Känns inte alls B eller dålig kvallite tvärt om! :)


Söndag

Idag har vi bara myst hemma. Zackarias har utvecklat sin ål teknik så nu är det något mellan åla och krypa. Han står också på alla fyra och gungar lyckas ta två kryp kliv innan han drasar ihop ^^ Sötnöten!

Just nu har jag det lite tråkigt på klädfronten...byxorna jag köpte direkt efter graviditeten är för stora så de hänger och mina byxor innan graviditeten sitter inte alls bra då jag har fått mycket bredare höfter :/ har ingen lust att köpa nytt förens jag gått ner de kilon jag vill. Så nu känner jag mig allmänt sunkig :/ Finns en super fin kjol som jag vill köpa så får väl bli min motivation!

Museum

Idag ska vi lilla familjen gå och fika och sen på museum. De har en utställning med sjömans tatueringar och där är tydligen em bild på min kära mans bröst så ska bli kul att gå att titta på :) Vågen visa minus 1,3 denna vecka och jag hoppas jag kan fortsätta gå ner 1 kg i veckan ungefär. När jag når 65 blir det bra kost och träning i stället. Längtar efter lite styrketräning :)   Linus kunde inte ta en normal bild på mig så bjuder på denna ^^ tyckte de var väldigt länge sen de var en bild på mitt ansikte och inte en halvnaken kropp ;)

Zackarias rum!

Nu när zackarias sover i sitt rum kände vi oss förpliktade att faktiskt göra i ordning det :) Så nu är det mysigt och zackarias älskar det! Vi har fått omorganisera skötbordet också eftersom zackarias rullar skriker och brottas på det känns det inte längre säkert så vi tar fram skötbädden och lägger den på golvet i stället så inga olyckor händer :)
 
 
 
 
 

Gnällfas

Zackarisa har kommit i ännu en gnällfas och igår blev jag nästan tokig. Bara skrek och skrek. Nattningen tog en timme. Vi har lyckats vänja av zack med att bara få välling vid kl 4 på morgonen. Vanligtvis vaknar han vill ha nappen, knöllar lite och somnar om så där varannan timme. Men i natt bara skrek han...suck. Orkade inte mer skrik så fick välling efter en halvtimme. Då somna han.

Så idag lämnar jag över till pappa en stund medan jag och october går utan barn och äter sushi :) Kanske fuskar med 1 glas vin :D

kroppen del 2

Förra inlägget blev vist postat innan jag var klar ^^ Fick en komentar om att skriva om vad jag kör för viktminsknings program.
 
Innan förlossningen vägde jag mellan 88-90 kg! Direkt efter börja jag köra lchf. En diet som jag tycker är toppen men min kropp tyckte inte de var lika roligt och ville inte gå ner alls. Vet sen innan att lchf inte riktigt fungerat på mig. Sen körde jag på shape up. En bra diet som går ut på att räkna kalorier. Jag åt 1200 kalorier per dag många tycker det är lite och har svårt att hålla det men jag har aldrig haft några problem med att vara lite hungrig ^^ 8 kg gick jag ner med shape up under 5 månader. En långsam viktminskning men de gjorde inget.
 
Alltså
Innan FL 88-90 kg
Efter FL 78 kg
Efter shape up 70 kg
Mål 62-60-58 kg :) Där någonstans vill jag ligga.
 
Nu efter jul har jag viljat att allt dietande ska vara över så man bara kan äta vanligt,träna,unna sig något gott och liksom leva ;)
 
Så börja köra shakes extrem låg kalori diet. Äter mellan 600-800 kacl. Äter 2 shakes om dagen och på kvällen äter jag mat utan kolydrater och fet. Pulvret kommer från svenska kosttillskott och är ganska goda. Hallon är favoriten den blandar jag med 2 del naturell mini yoghurt och 1 dl mjölk. Chokladen gör jag muggcake av.
 
Muggcake:
0,75 dl proteinpulvet/ måltidsersättningspulver
1/4 msk bakpulver
1 msk kako
2 äggvitor
Kör i micron i crika 1 min och ha lite jordnötsmör på efter :)
 
Kvällsmat:
 
Nu kan jag inte riktigt träna hårt utan att svimma så efter den här månaden blir det att börja träna upp kroppen i stället. Vill bli starka så jag orkar bära barn nr 2 och samtidigt ta hand om en vilding. Mitt mål är se en förändring till zackarias 1 års dag. Röven måste tränas har fått lite flat as av all viktminskning och graviditetet :) Ser ut som jag har en jätte grop i rumpan på bilden men det är en fläck på spegel :P
 

Kroppen

-1.3 kg :) Kan nu kalla mig normalviktig!

Efter jag har kört denna hård diet

Diet

Inte helt fel att gå på diet när man kan förvandla måltidsersättning till god kaka! :)Tidning

Beställde 4 nr av vi föräldrar :) Köper ju ändå 1 i månaden ^^
 
 

Fynd!

Fynda på polan och pyret! 89 kr istället för 299 kr :) Super mysig/varm/snygg!
lyx!

Tror de där med eget rum var bra! Somnade i spjällsängen, vaknade 1 gång och sov till kl 7!!! Brukar somna i vagnen, vakna minst 3 gånger och gå upp kl 5, 20!

Dessutom hörde jag att man kunde ha blandad välling i kylen så i stället för att blanda och micra så var det bara och ställa in i micron :)

Nöjd

Lyckades söva zackarias i sitt eget rum i sin egen säng!!! :) Vagnen har bara fungerat innan :D Nöjd! Somnade på 10 minuter utan skrik :)

hehe

Ja ibland undrar man...
 

Natten

Natten med zackarias i eget rum gick bra :) Han hade svårt att somna ordentligt på kvällen men så är det ofta. På natten var vi uppe 2 gånger en gång vid 11.30 då fick han välling och en gång vid 03.00 och då fick han ersättning sen sov han ända till 6.30 :0! Vi kommer fortsätta ha honom i eget rum :) linus gick upp 1 gång och jag 1 gång och då fungerade de bra. Skönt att ha ett vuxen sovrum!! ^^

Eget rum

Zackarias vaknade var 10:de minut i natt och märkte att varje gång jag eller linus vände oss eller gjorde ljud så vaknade han. Så vi fick tipset att flytta in honom till sitt eget rum. Så nu sover han i sitt eget rum. Vi får väl se hur det går men de är värt att testa i alla fall :) Jag kommer nog ligga vaken och sakna min älskling nära mig. Kommer inte kunna sova men när är man egentligen redo ;)

Då kör vi!

1 månad
Vikt : 69,5 kg
Mål: 65 kg
Ultra mål 62 kg

Kommer typ dö av hunger första 5 dagarna och kommer ha tålamod = 0!!

Något jag inte visste..

Innan jag blev gravid visste jag inte att man skulle få ett extra hjärta. Ett hjärta som sitter utanför kroppen. Att något skulle hända sitt barn otänkbart. Från den stunden som jag fick ett plus så började oron gro. Oron har hela tiden förlyttat sig. Från missfall, till missbildningar på rul,till förtidig födsel,till barndöd i magen, till förlossningsdöd. När sen zackarias kom ut var jag livrädd för att han skulle dö av plötslig spädbarns död. Första 6 veckorna kunde jag inte andas, jag visst ju att han skulle försvinna så vågade inte hålla eller älska honom. Med tiden la sig oron men samtidigt finns den där hela tiden. Att lära sig leva med oron är svårt men en måste för att både orka vara mamma och för att kunna njuta av de underbara. Linus var inte så rädd att de skulle hända zackarias något i magen men nu när han är här har linus oro blivit större. Han är ibland mer överbeskydande än jag. Han är den som tycker det är jobbigt om någon annan håller zackarias och sitter alltid nära redo att ta över. Ibland blir jag tokig på honom och hans hönserier ^^ Stackars barn kommer växa upp med två höns föräldrar :P

Bvc

I morgon blir min stora grabb 7 månader!! Tiden bara rinner iväg! Idag var linus med zackarias på bvc bara för att väga och mäta :) tycker de är roligt att gå till bvc för vi har världens bästa bvc sköterska! Han vägde 8790 gram och är nu 71 cm lång :) Stora killen! Hon sa också att han var väldigt framåt och var en liten vilding ^^ Även om hon säger det till alla värmer det gott i hjärtat!! Senaste tiden har zackarias blivit så go!! Riktigt mammig och vill gärna mysa ♡ Har alltid sten koll på mig och när castor och zack leker är det viktigt att mamma sitter på golvet så man kan åla till henne om något händer :) Pappa går förstås lika bra och de är skönt de ^^ Denna vecka har vi varit själva, linus tatuerar de sista kunderna inför att han slutar på måndag så han har kommit hem 00.00 de senaste dagarna:) På lördag ska vi gå och fira att han äntligen slutar och slipper de långa dagarna :) Vagnen rullade på bra och emmaljungan blev såld :D Haha undrar om denna blir var ? ;)

Men amanda då....

Jaha har lite så där i smyg tittat på en ny sittvagn till zack (ÄNNU EN!!). Emmaljungan är fin men vi har inte trivs alls med den då den är tung och klumpig. Vi har ändå 7 trappsteg att ta oss ner i från och den är bökig och tunga att dra upp. Den tar också enorm plats i vår lilla bil. Så har haft massor av krav denna gång! Lätt att vika ihop med sittdel på. Inte ta så mycket plats, vara lätt, kunnas ha tills han inte behöver vagn längre. Den vagn som uppfyller alla krav är brio go men den är för dyr! Minst 5 000 får man betala. Men alla fall på en fb sida som heter barnvagnar så sålde de en superfin brio go! Perfekt! Den såldes för 2000 och får den hemkörd i morgon! :D Maken kommer döda mig! Emmaljungan ligger nu på blocket så kommer gå jämt ut så det är lungt :P
 
Nya pälan! Jag vet att alla som känner mig suckar över att jag precis köpt min 4:de vagn....
 
 
 

Nu jävlar!

Sista kilona! Minst 5 kilo ska bort sen kan jag bara hålla vikten :) Har ändå aldrig tid att äta ^^
 

Ett rörigt inlägg...

Tack för alla svar! Alltid lika spännade hur andra tänker :)
 
Innan jag fick zackarias ville jag gärna ha många barn men efter en ganska hårt graviditet så förstår både jag och linus att de blir nog bara 2 barn kanske 3 om de blir en sladdis och kroppen får vila imellan ^^  Jag hade nog gärna börjat försöka få ett till barn nästa höst men eftersom linus börjar plugga nu och jag också ska tillbaka i höst för att skriva min c-uppsatts så måste vi vänta. vill gärna ha jobbat lite så jag får 80% av lönen och inte minimum som jag får nu. Ibland längtar jag massor efter att få ett till barn men samtidigt så är det ju full rulle som det är. Tanken på en till "zackarias" fast en ny liten person är magisk. Att få se zackarias bli storebror så häftigt! Zackarias utvecklas massor nu och allt går sååå snabbt! Nu i februari ska vi söka förskoleplats! Min älskade pojk! Tänk att få älska 2!
 
Min svärmor brukar att jag är en splittrad själ och de stämmer nog. Jag vill ofta allt och säger ofta emot mig själv. Många blir sura och säger hur ska du har det egentligen si eller så? Jag ändrar mig stup i kvarten men de är bara min personlighet. Linus kan bli galen ^^ Så i morgon vill jag nog inte ha fler barn alls ;)
 
En annan sak nu när tiden går så snabbt så börjar jag inse att jag snart ska gå tillbaka till skolan! Känns som jag tappat allt sen jag slutade i somras! Hur ska jag kunna sätta mig och skriva en c- uppsatts!! Min tanke är att börja lite smått nu när linus blir mer hemma så att de inte blir lika mycket jobb i höst. Jag tror dock jag tappat min skrivförmåga! Har skrivit så mycket på bloggen och i fbgruppen där språket är allt annat än bra! (är en riktig slarvgris) och nu ska jag gå tillbaka till att skriva akademisk! Hur ska de gå?
 
Blir hoppigt inlägg idag men kom på när jag skrev om skolan att jag på senste tänkt mycket på min dyslexi. Jag hade väldiga problem i skolan på grund av min dyslexi och fick inte min diagnos förens i gymnasiet då tester visade att jag hade svår dyslexi. Jag gick hela min skoltid och trodde jag var dum i huvudet. Varför kunde jag inte stava eller läsa? Blev ofta retad när jag skulle läsa högt och vid fler tillfällen tog någon annan över då det gick för långsamt för mig att läsa. Hur mycket jag än försökte så hoppade bokstäverna runt i en enda röra. Linus driver ofta med min dyslexi och med åren jag jag lärt mig att inte skämmas även om jag hatar när folk rättar mig! Det jag kan bekymra mig för idag är att zackarias ska få dyslexi, min oro är att han ska tappa självkänslan och självförtoendet, bli retad och rättad. Att bli dumförklarad som jag så många gånger blivit. Jag hoppas innerligt att han inte ärver min dyslexi....
 
 

syskon?

Kära vänner hur tänker ni om syskon? Ena sekunden vill jag gärna ha ett till andra sekunden så vill jag aldrig ha fler barn! ^^

Välling

Dagarna rullar på och den 13 jan börjar linus skolan!! Jey! Känns skönt att ha honom hemma mer:D Jag har fått jätte ont i ryggen på senaste och de gör verkligen ont! Hitta en knöl över höften på ryggen... tanke...CANCER! Linus trodde de var en muskelknut. Går de inte över på 2 veckor ringer jag till vårdcentralen. Har blivit mer nojig för att dö efter jag har fått barn. De bara går inte att dö vem ska ta hand om min son? Kan ju inte bara lämna och överge honom! 
 
Från de ena till de andra så har zackarias fått 2 tänder till! Kanske därför nätter har varit lite bökiga.  4 små tisse tänder har han nu :D
 
En annan upptäckt idag var när jag skulle köpa välling. Har köpt 5 L välling innan. Såg att de hade större förpackningar idag med 30 L välling. Jag tog den lilla förpackningen och kolla priset 50 kr för 5 L. Då zack får välling varje kväll nu så räcker 5 L  2-3 veckor av ren nyfikenhet gick jag och titta på den stora förpackningen igen för att se priset 30 L 129 kr. Oj jävlar va man tjäna på den stora förpackningen!! Skulle jag köpa lika mycket välling i små förpackingar skulle de kosta 300 kr!  Så drog hem 30 L välling  hehe lär räcka i 5 månader ;)
 
 
^^
 
  = 
 
 

Ny rutin

Zack har en ny rutin....gå upp kl 5 hur sent man än lägger honom :/

Dagens

Ska bli ett längre inlägg i morgon. Har varit mycket från mobilen så haft svårt att kommentera er bloggar och svara på kommentarer.
Dagens pojkar♡


Stor

Plötsligt är man mer barn än bäbis...