newbie

Jag har blivit nörd på att leta upp newbie favoriter från förr ^^ finns en fb sida som säljer typ allt, inte alls dyrt heller för fina plagg. Har redan hittat två fjäderbodys och nu är det trädbodys som har jagats ^^ hitta en men vill gärna ha fler i fler färger och storlekar :)
 
Sen känner jag mig enorm! Den växer för varje dag nu! 8 kg upp och börjar känna både på lår, höfter och mage. Frammifrån ser jag dock inte ens gravid ut eftersom jag har midja kvar ><
 
 

Namn

De här med namn är lite spännande! Förut tyckte jag att de var jobbigt för de fanns inget jag gillade.Nu står vi  mer eller mindre mellan  3 namn, zack har tydligt valt ett för säger man ett av de andra så rättar han och blir sur haha ^^ Men eftersom de ändras konstant så håller vi det hemligt så länge ^^ De blir ingen sirius i alla fall, de kändes inte alls passade efter ett tag och nu efter 3d så kändes de som de stod mellan 2 andra namn vilket ett av dessa vägrar linus. :/ Jaja vi får ta zacks förslag tror jag men de börjar bli ganska vanligt vilket är synd och vet flera barn som kommer få det namneti år men samtidigt kan man inte tänka på det:p .

Ny kär

Efter ultraljudet i går så känner jag mig lite ny förälskad i killen, känns som jag fått en bättre bild av just honom och att faktiskt han ska komma till oss och förgylla familjen! Nu börjar jag förstå och faktiskt längta på allvar tills vi träffar honom. Linus hämtade vaggan i går och den var större och bättre än jag trodde :) Den kommer lillen sova och få plats i :) 
Så var tvungen att göra det lite mysigt ^^ 
 

Ultraljud

Idag åkte vi på ultraljud, var egentligen inte så nervös utan tänkte att jag tar de som de kommer. Trodde njurbäcken skulle va i samma storlek som förut och att de varken hade minskat eller ökar. Vi prata med honom innan om det och han koll det direkt så vi skulle kunna slappa av. Måtten hade gått ner och låg helt på det normala!!! Tack! Men både jag och linus reagerade på hur han mätte och fråga om man kunde mäta på olika vis, nej de kunde man inte. Men han sa att många mäter fel och mäter på höjden vilket gör att måtten blir förstora. Spännande, så aningen har de gått tillbaka eller så mätte bm fel från början. Litar fullständig på denna herre då han är både läkare och forskat inom ultraljudsteknik
 Så vi blev glada! Sen kunde vi njuta av lillen som visa upp sitt underbara ansikte. Han låg i säte och borra i huvudet in i väggen, haha man såg hur han redab nu hade sug reflex och letade efter en bröstvårta, han hittade bara sin navelsträng ^^ De tog en timme att få lite bra bilder och läkaren gjorde allt för att få så vi kunde få se bra, men han påpeckade att de va en lite olydig med bestämd vilja ^^ Åå denna gång blev det mer verkligt att de inte är samma som zackarias även om de är helt sjukt lika på sina 3 d bilder. Skulle inte kunna säga att de är olika barn på bilderna. Såå underbar ich jag blev förälskad! 
 
Zackarias
 

Foglossning/stora lår

Under senaste tiden har jag märkt 2 saker. 1 smärtan i jumskarna och benen är troligtvis foglossning och det är jobbigt att böja/lyfta och resa sig upp. Måste börja tänka mig för :/ 2. Jag har fått gigantiska lår! Bara senaste veckan, vet inte om de är vätska eller att jag lagt på mig just där. Försöker att inte ha för mycket ångest över det. Men tanken på 15 veckor till ger mig lite ångest men försöker tänka att de är sommar jag och zack är lediga och vi ska bara bada och njuta. Hoppas innerligt på en lagom varm sommar. I morgon har vi föresten 3d ultraljud! Dels att vi vill att de ska vara rättvist då vi gjorde det med zack och dels kolla så njurbäcken har hållit sig så de inte expanderat massor. Ska bli spännande :) 

Spjälsäng vs Vagga

Ja när vi visste att lillen skulle komma så köpte vi en växarsäng till zack. Han sov i den fram till kl 5 sen kom han gående som en zombi till oss. Super mysigt om ungen hade velat somna om men nej då var de morgon. I hans spjälsäng somna han om när han vaknar vid 5 men inte i växarsängen. Efter en vecka gav vi upp och lät honom flytta tillbaka till spälsängen. Då blev frågan hur gör vi i början med bäbis? Ska vi sattsa på en ny spjälsäng eller en vagga så kan liten ta över spjällsängen sen? Det finns fördelar med en vagga och de är att 1. zack älskade att bli vaggad så kanske kan denna lille komma till ro bättre? 2. Mysigare! 3. Lättare att lyfta upp och ner. Om vi nu skulle köpa en spjällsäng ville jag ha en drop side för att ryggen ska orka och de var rätt dyra. Titta på blocket och hitta en super fin vagga som desutom är på hjul! Praktiskt! Vi ska åka och hämta den i morgon. Vi skulle betala 750 kr och ny kostar de 2000 kr så de känns bra :) Babynestet kommer få ligga i och förhopningsvis kan lillen ha den i 6 månader i alla fall ^^
 
 

2 åring

Zackarias fyller ju snart 2 år! Gud va stor han börjar bli! Han förstår mer och blir mer självständig för varje dag. Meningar och olika uttryck börjar komma :) tex:

Nej mamma nejjjj (jag gör något tokigt)
Mamma kram! 
Titta dä mamma! 

Älskar att tillbringa tid med honom att bara få vara i närheten. Han förundrar mig varje dag och mammahjärtat smälter lite extra när man vet att man är nr 1. Zackarias har varit lite mammig länge, mormor, morfar är super roliga och de kan också trösta men finns jag i närheten så är mamma som gäller. När han var liten dög vem som men nu är inte alla mamma längre. Fantastisk att han väljer mig framför någon annan, att jag aldrig går att ersätta. Det är nog bland det häftigaste med att vara mamma! 

Haha ingen får föresten ta på min mage när zack ser, han ser det som sin egendom! Puttar bort händerna och säger nejjj nejjjj! Vet inte om de är svartsjuka för mig, bäbis eller att han inte får uppmärksamhet. Ska bli spännande att se hur han reagerar när lillebror kommer! :) 

Plötsligt!

När jah har tid ska jag svara på era komentarer! :) Magen har exploderat och är orolig över att jag känner mig otymplig nu! 8 kg upp så nu får de allt stannnnna! 
 

2 pojkar

Ofta får jag den dumma kommentaren, jaha hur känns de att få två pojkar? Frågan ställs inte med någon glädje precis utan snarare som de förväntar sig ett svar som : jag är skit besviken! Jag vill ju ha en flicka. Jag brukar bara säga de känns bra. Tror de endas är en eller två som sagt gud va kul med en lillebror!  Eller ett barn överhuvudtaget!  Alltså kan förstå att folk önskar sig de ena  eller de andra men varför ta förgivet att alla gör det :/ blev riktigt ledsen ut när min mamma med bekymrad min fråga hur känns de att det blev två pojkar? Ja va ska man svara? Visst kan man ha haft olika tankar på olika framtider med olika barn men när de väl kom till att de nu blir två pojkar känner jag bara förväntansfullhet, kärlek, spänning! Ingen ångest eller sorg över att det inte blev en av varje som verkar anses som den optemala drömmen. Jag tror på att man får de barn som är menat att man ska få och att de alltid kommer med kärlek, lärdom och utmaningar :) 

Zackarias gjorde mig hel, det var som jag inte förstod innan att jag inte var helt lycklig men när han kom fyllde han något som innan var tomt. Jag undrar vad detta barn kommer med för lärdom. Jag tror helt klart zackarias kom med att lära mig leva i nuet, uppskatta det man har och älska fullkomligt villkorslöst. Han kom också med utmaningen att lära sig hantera sina rädslor och leva med att livet är skört.

60%

Igår födde en vän barn och hon hade haft en jättebra förlossning :) 9 timmar, 7 dagar över tiden och en söt kille runt 4 kg och 52 cm lång :) Å blev avis och pepp att få en förlossning :) Det känns spännande :) vi skulle ses och prata när de kommit hem och vant sig vid mammalivet.

Ska ta blodsockret nu i 2 dagar och de kommer jag få göra då och då. Tyvärr har vågen rullat ännu mer och hungern och slarv har spelat in :/ Så nu får jag skärpa mig på riktigt! 

V 25 i morgon! :) 


Mage v 23+4

Magen växer och knakar :) var hos barnmorskan idag och lyssna på bäbis och så, hon ville inte mäta magen än utan tar de om 2 veckor då vi skulle ses igen :) 
 
Hjärtljud 154 (precis som storebror låg på)
Järnvärde 118 (ska ta en tablett varanan dag)
Socker 4,4 ( toppen!!) 
Jämförde med magen jag hade med zack i v 22. Jag var dels större och dels var den mycket högre. Jag har kännt att denna mage sitter mycket längre ner!
Sista bilden är mina newbie fynd! :) Tyvärr tycker jag newbie har blivit sämre :/ de sattsar mer på kläderna som är tänkte åt "tjejer" och mindre till nyfödda. Många kläder är rent av opraktiska och har svår knäppning :/ 
 
 

Helg

I helgen har vi bara varit hemma, har mått lite små konstigt med illamånade och yrsel så har fått vila endel. Hoppas det går över, har kännt mig bra ett tag nu så vill inte få fler gravidbesvär. Får skriva lite längre i morgon :) 

vågen

Vågen rullar snabbt nu och jag har fuskat massor har kännt att jag inte gått upp så mycket så då kan jag äta vad jag vill...smart! I alla fall så har de senaste 2 veckorna varit katastrof! 7 kg upp nu och väger 69.0 kg. Nu blir de andra bullar med bra hälsosam mat som är bra för mitt blodsocker också! 

Aurora

Sitter och väntar på Aurora besök. Varje gång jag tänker förlossning så får jag hjärtklappning vet inte varför egentligen men känns alltid som man måste motarbeta vården på något sett, har svårt att lita på vad de lovar men egentligeb litar jag massa på min läkare, hon är den bästa jag någonsin träffat och var den som flytta snittet med zackarias tidigare för att jag mådde så dåligt. Jaja hoppas de blir ett bra besök de svårt när man själv inte vet ut eller in eller vad man vill...förvirrad helt enkelt! 


Erkänna

Kan erkänna att jag är livrädd inför v 30 och framåt. Det enda jag kommer ihåg från den tiden med zackarias var ångest, otymplig, vätska, smärta och inlåst. Har faktiskt ingen positiv känsla från den tiden alls. Få är livrädd att känna samma igen, försöker tänka positivt och att jag har zackarias, att det blir lättare denna gång, att jag kanske inte får så mycket vätska eller diabetesen inte kommer tillbaka. Jag försöker att inte tänka så mycket alls. 
Mage, ny vecka i morgon 23+0! 


75%

Det är så skönt att jobba 75%! Plötsligt är jag pigg och orkar mer, dagarna känns inte som en evighet utan när dagen är slut känner jag mig fortfarande pigg nog att umgås med zackarias. Jag har annars börjat känna lite i benen och jumskana även om de inte är så farligt så drar det. Många anmärker att magen syns tydligt nu och att jag börjar bli stor vilket jag också känner. På morgonen är den liten men den blir snabbt dubbla storleken ^^ v 23 vs v 20
 

Söndag

Idag är jag frisk! Hade dåligt samvete igår för jag inte gav zackarias någon bra påsk :/ men lyckades troll fram ett ägg med lite russin och en batman tröja som han blev väldigt glad för :) Min fining! Gud vad jag älskar detta lilla mirakel!
 

Tankar kring förlossning blörjar närma sig och kan erkänna att jag har mer eller mindre panik över det hela men ska ge föda utan räddsla (boken jag fick låna av en vän) och aurora möten en chans. Men känns det som nu att jag får panik bara av att tänka på det kommer jag inte plåga mig själv utan välja snitt. 

Mina räddslor:
Att bäbisen ska dö.
Att jag ska dö.
Att de blir urakut snitt
Att jag ska få väldiga förlossningskador
Att navelsträngen ska vara kring barnets hals
Att gå över tiden och moderkakan slutar funkera! (Zack hade lite fostervatten och va liten i v 38+0)
 
Det värsta är att ingen kan säga att detta inte kommer hända. Skulle gladligen ha en normal förlossning men det finns inga garantier för. Jag kan förstå att vissa älskar atr föda, när de inte uppstår några problem men sen finna de dom som de inte går så enkelt eller bra för. Men vi får se jag behöver inte bestämma mig än utan om 10 veckor och kanske kan jag gå ned på en vaginal förlossning om de är på mina vilkor.Magsjuka

Man kan ju hoppas det är sista gången magsjuka för terminen nu, trodde vi skulle klara oss men ner linus började kräkas i morse. Zackarias och jag begav oss ut på stan ihop om att komma bort lite. Inte den påsken vi hade hoppats på med andra ord :/ Mamma och pappa blev ledsna då de hade köpt ägg, och god mat. Om linus slutar kräkas i kväll kan vi åka till dem på måndag så hoppas innerligt att jag inte blir sjuk och att det vänder för linus nu!

påsk/kavat

Idag var det lite påskfirande på jobbet och vi hade lite teater för barnen. Tyvärr medela min favorit kollega att hon sagt upp sig och slutar om 1 månad! :/ Började storböla förstås och varit lite nere...
 
Sen har jag köpt tvårspresent till zack, han kommer få två batman tröjor (nya intresset) och ett par sandaler samt en rutschkana :) På tal om sandaler och skor så sa jag innan jag fick zack att kavat va helt sanslöst dyra och att jag aldrig skulle köpa dessa. Oj va fel jag hade! Har köpt 2 par av andra märker men de har gått sönder efter 3 månaders användande. Det började med att jag fick tag på ett par no 1 kavat för ett väldigt bra pris och upptäckte vilken kvalite det var och hur bra de satt på zacks fot (breda och tjocka). Sen dess har de blivit ett antal och hans vinterskor har varit helt otroliga! De ser fortfarande helt nya ut! Nästan alla har jag på något sett hittat till väldigt bra pris :) Har en vän som bor nära kumla kavat outlet ;) Så priset blir desamma som på din sko! :) Några från samlingen som jag hoppas lillebror kan ha den :)
 
Och de nya sandalerna! 
 

v 22+0

På något sett är denna och nästa vecka en bra gräns för mig att nå, att mellanlanda på. Från v 22+0 räknas nämligen fostret som ett barn vilket känns viktigt för mig. Så enligt lag (ja eller va de nu blir) räknas det som jag förlorar ett barn och inte får ett sent missfall. Det är viktigt för mig på något sett, att lillen räknas och förs in med personuppgifter och namn i skatteverket. Nästa vecka är unnu viktigare, att de finns en chans och att sjukvården försöker rädda liten om han skulle komma förtidigt. I alla fall känns 22+0 viktigt och 23+ 0 och senare 27+0 då över 90% av barnen som föds förtidigt klarar sig. 

Onsdag

I morgon är det v 23 och de känns som tiden går lite långsamt! Magen känns stor och de känns som en evighet kvar. Är bäbissugen nu och när overallen kom ville jag bara bädda ner en liten sötnos!