Landet

Vi har varit på landet i 2 dagar. Så skönt! hehe zack och linus sov i figgeboden medan jag gottade in mig i en egen säng i stora huset :) Typ andra natten jag sover själv sen zack föddes. Vi åkte båt, zack var paralyserad och de va svårt att tolka om de va spännande eller obehagligt. Han va i alla fall väldigt trött och somna på 5 minuter i kväll ^^ När vi kom hem gjorde jag rabarber saft i alla fall :) Den blev god!

Viktmänsigt har jag tappat 1 kg till sen jag sluta att ha målmedveten viktminskning. 61 kg väger jag nu. Kan hända att jag tappar lite till och de gör inget precis men vill kroppen stanna här är de också okej. Vill bli lite starkare så hoppas jag kan lägga på mig lite muskler. Som minivikt har jag satt 58 kg i Galla fall.


Jobbiga nätter

Zackarias har haft 40 graderas i 2 dagar efter sprutan och nätterna har varit hemska så jag och linus är vandrande lik! Hemska sprutor! Liten skrek 5 timmar igår och däcka kl 1.00.

Hitta i alla fall nya skor till zackarias på secondhand:) Älskar dom!


bvc 1 års kontroll

Idag var vi på bvc 1 års kontroll. De lyssna hjärtat och titta igenom kroppen lite snabbt. Zackarias väger nu 10,6 kg och följer sin kurva bra :) Längd 74,5 cm vilket jag tycker låter kort ^^ Han fick också 1 års sprutan, gnydde till lite men sen va de som vanligt. Värsta är inte själv sticket tycker jag utan att de har ont efter. När zack vakna efter förmiddags vilan va han jätte ledsen. Han va röd ögd och blek och de ända som dög va att ligga i min famn. Jätte ledsen är han och sätter man ner honom för en sekund blir han ledsen. Plutten <3 Gav Alvedon nu på kvällen för att han skulle slippa ha ont.

Åt hemgjord pizza på kvällen


Gnäll

Zackarias har kommit in i en riktig gnäll och får jag inte som jag vill gråter jag fas :/ De är många kamper här hemma jag tror de är en kombenation av tänder och att han har fått mer egen vilja som gör att han hela tiden gråter om man inte får som han vill. Riktigt trottsig skulle man kunna säga att han blivit. När vi säger nej tittar han på oss börjar slå på tven igen, vi säger nej igen och han tittar på oss och sen gör samma sak igen. Han vet att han inte får! Testar gränser och mammas tålamod ^^ Samtidigt har han blivit ännu mer blyg för nya och ingen får säga hej till honom utan att han börjar gråta. Min lille filur <3 
 
Första gången jag höll honom och han ammades <3
 
 

Mors dag och valdag :)

Idag har vi röstat, haft picknick, frossat i jordgubbar och lek på lekplats :) Super mysigt! I går tävla linus i grapping så jag och zack va där och heja. Massa svettiga män i en och samma lokal haha de va ju inte lite varm eller. Självklart skarmade zack de flesta och att han heter Aleksandr karelin chokade många och plötsligt blev zack klubbens maskot ^^ På kvällen va de grillning och zack va uppe till kl 10 och skötte sig exemplariskt! Zack är dock väldigt, väldigt blyg för nya människor och blir ofta ledsen och vill vara hos mig eller pappa. En på klubben blir alltid zackarias super ledsen för men han ger sig inte utan ska få zackarias att tycka om honom. Eftet 10 minutet brukar de släppa. Vi trodde först att de va för män han va rädd men de spelar ingen roll alls.
peka

Zackarias har börjat peka massa, pekar på något och säger ba ba? När han vill ha något pekar han på de och och visar va han vill. Ganska bra :) Sen pratar han mer också och nya ord som hej, aj och cacko (castor) har kommit :) Njuter av solen och värmen :)


Nya sandaler till mamma :)


Glass

Då kom den dagen då zack fick smaka socker.... vår princip höll inte länge :/ vi åt glass och zack ville så gärna smaka, kändes riktigt elakt att han inte skulle få smaka. Rånen dög inte och tårarna rulla så vi gav oss han fick smaka och sååå han njöt och mummsa! Försvarade oss med att de var ekologisk glass....


Gullig man

Linus sitter med mobilen

A-vad gör du?
L-tittar namnlistor
A- Namnlistor...på vadå?
L- Namn....barnnamn.
A-ää är det något jag behöver veta?! Är jag gravid?! ;)
L - NÄÄ men tittar lite bara.

Söta söta man <3 Väldens bästa pappa <3

Tänder

Varför ska mitt barn ha så många tänder? På ett sätt är de väl bra så har vi det avklarat sen men måste de göra så ont? Zack har varit lite extra gnällig och igår va han jätte orolig när han skulle somna. Böcka i 2 timmar och va varken nöjd i sägen eller famnen. Tillsist fick jag natta honom i vagnen för att sen lägga över honom i sängen. 4 kindtänder krånglar, 2 har brytit igenom och 2 ligger som stora svullna bölder i munnen. Nu har han 10 tänder och bryter de andra två upp blir de 12. Sen har han bara 8 kvar... :/ plutt

Bilderna ;)


Pop

Var nere på stan idag och svängde in och köpte jackan på polarn och pyret. Hade så svårt att välja men älskar zackarias i gult! Han blev så fin! Passa perfekt idag när de både var varmt och regnigt :)

Svårt att ta bilder på zack nu för han bara går iväg!

underbar dag

Ennu en underbar dag på landet med härligt väder! Jag fick lite färg, zack fick åka båt och bada. Nu är vi hemma och zack sover gott i sängen <3

Gammal bild men får man va så här söt?!


Kan inte bestämma mig!!

Vilken?!
;)


Ögon

Ögonfärger är alltid spännande! Jag har blågrå och linus har grön/brun/gula. Linus har superfina lite ovanliga ögon medan jag har ganska tråkiga. Hoppases innerilgt att zack skulle få linus ögon färg men så blir de nog inte riktigt, dock verkar de som han får en variant på sin pappas ögonfärg. Han har nämligen börjat få lite brungula fläckar kring pupillen liksom linus har. Blir spännande om de ändrar sig mer men som de är nu är de klar blå.
.Svårt att se de gula på bild men man ser lite.
Inte alls min blågrå
Pappas tuffa, haha han tyckte jag skulle ta kort ordentligt på ögat där av den bilden ;)
 

veckans mat
Brio fordom

I dop present fick vi en briobil till zackarias och vi älskade den. Zack har precis förstått att man kan köra med den. På kalaset fick vi ett brio tåg / lok av klara och johan. Även de blev vi väldigt förtjusta i! Träleksaker har sin skarm. De håller för evigt och har inte lika mycket kemikaliker som plast. Så nu tänkte jag börja samla på brios fordom :) En i månaden kommer zackarias få till vi har alla. De är inte fasligt dyra utan kostar mellan 99 kr och 300 kr.


Barnkalas!

Då va kalaset slut! Underbar dag med härligt sällskap ^^ Som vanligt när virrvällvindarna är i gång så blir de lite halft kaos :) Zackarias va go och glad men däckade vid 18.00 av utmattning. Tänk va stor hjärtat är nu och att han haft sitt första kalas. På hans vanliga födelsedag så blir de bara lilla familjen som åker till busfabriken över dagen. Ni får dagen i bilder <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fritt från socker

Vi vill ju vänta med socker till zack och de är inte alls svårt! Finns massa bra andra alternativ. Sen har jag ett barn som kan äta allt ^^ Bakar inför kalaset i morgon. De vuxna får vanlig tårta och barnen får klämpåsar med fruktpure och barnmuffins :)
11 månader

Idag är skrutten 11 månader och bara 1 månad kvar till 1 års dagen :o I morgon har vi redan 1 årskalaset för alla zack små vänner ^^ Haha känns lite tidigt men va ändå helgen som passa. Städa och handla är vad som ska göras idag.Varför!?

Varför vaknar mitt barn klarvaket på natten och inget annat funkar än att mamma sitter och sjunger i hans rum i en timme?!

^^

Jag är ju med i en fb grupp med mammor som fick barn maj /juni. En av mammorna blev gravid väldigt snart efter sin dotter och idag födde hon en pojk! Dotterns födelsedag är 9 maj 2013 sonens är 9 maj 2014! Vad är oddsen att föda barn på samma dag med exakt 1 år i mellan!! ^^

Zack går mer och mer nu även om han kryper mestadels. Han kan liksom inte ställa sig upp själv utan stöd så han måste krypa till något för att kunna ställa sig och börja gå :)Känns jätte lustigt att han går han blir liksom plötsligt ett barn och inte en bäbis. De där stegen på ostadiga ben är ju så söta!! Min älskling! 10,5 månader va han när han gick sina allra första steg. 10 mån och 22 dagar när han gick ordentligt första gången. Konstigt jag och Linus va lugna som barn vet inte hur vi fick en sån galning ^^ Jag gick när jag var 13 månader ocj linus också.

Tycket så här vid 11 månader är lagom. Inte för tidigt men ändå innan förskolan börja. Var lite oroliga för att han inte skulle gå innan förskolestart. Känndes lite jobbigt om han bara kunde sitta still i en sandlåda när de va ute eller att han inte skulle kunna hänga med de andra barnen. Även om de också skulle gå så känns de skönt att han börja gå innan :) Just gå kändes som en stor milstolpe i utvecklingen. Vad händer next är de slut nu på alla stora händelsen?

Mammig

Måste säga att ergo baby selen redan kommit till använding! Zackarias har varit klängig och mammig man får inget gjort och han går och hänger mig i benet för att bli upplyft. Satte honom i bärselen medan jag laga mat och la in tvätten. Zack satt nöjd och titta och kändes verkligen inte som jag hade 10 kg på ryggen!


Mat

Jag har hittat tillbaka till min matkärlek! Alldeles för länge har jag bara tyckt de är jobbigt att äta. Men nu när vi kört citygross matkasse så har man verkligen njutit av maten. Fan va gott det har varit! Har också haft lite koll på hur mycket fet, kolhydrater och protein jag äter. Olga rekommendera 33% fet 33% kolhydrater och 34% protein. Visa sig att äter rätt med protein men för mycket fett och alldeles för lite kolhydrater. Har fått lägga om och äta mer frukt, potatis, mörktbröd och andra kolhydrater. Haha har inte ätit frukt på 1 år! Tycker de är onödigt och inte mättar de.

I kväll åt vi : Rotfrukter med fläsk karre och babyspenat. Oj va gott det var!
Ergo baby

Gjorde ett litet onödigt fynd idag :) Vi har inne på en secondhand butik i stan och hitta en ergo baby för 75 kr! Zack kommer kanske inte använda den massa men väldigt bra om man ska ut i skogen eller bara ner till stranden :) Tanken är väl att nästa barn ska få använda den. Vi hade en babybjörn med zack som var dyr men gilla den inte. Vi sålde den för visste att jag inte ville använda den med barn nr 2. Men nästa barn lär dröja 1 år i alla fall. Men som tur är har jag en kär vän som är gravid som jag tänkte fråga om hon vill låna. Är ju bra om den kommer till använding :) zack prövade när vi va hemma och oj vilken skillnad mot babybjörn. 10 kg kändes som inget :)


Finaste som finns <3
Nöjd kille

Skitungen har för några veckor sen lärt sig klättra upp i soffan! Plötsligt bara är han där och vildar sig! Kan inte titta bort en sekund! Han är väldigt duktig på att klättra ner också faktiskt men blir ändå nojig!
Måndag

Idag har jag varit duktig och ätit bra :) Känner min nöjd ^^ Första maten i matkassen var god och de känns roligt och lätt att laga maten:) På kvällen får jag ofta snask sug och har försöka hitta substitut. Idag gjorde jag ostchips! As gott!! Ofta äter man de som lchf snask men köpte 10% ost så de inte blir för mycket fett för mig. Mumsa hela kvällen! Blir att göra fler i morgon!

Zack har bara varit nöjd och hängt med i svängarna :) Mitt hjärta! Älskar dig så de gör ont! På kvällen hade vi 1,5 timmars gos då han bara satt i min famn och pilla mig i håret. Myspys!!


04.00

Zackarias vaknade kl 4 idag. Ville inte somna om utan busa i mamna och pappas säng. Linus gav upp kl 4.30 och dom gick upp. Jag sov vidare till halv 8. Linus förtjänar en tårta!

Mat

Jag är super dålig på att hitta på varierad mat! Jag och linus äter alltid olika mat och jag fuskar ofta med maten. Nu när zackarias äter mer och mer av vår mat så känns det som vi måste skärpa oss. Att zackarias får bra, nyttig mat känns viktigt! Att jag måste skärpa mitt eget ätande är också bra. Jag äter ofta lite kalorier men mest skit och melis är kaffe och inget mer. Kan äta en bulle i stället för lunch... så i alla fall ska vi pröva citycross matkasse som är 5 middagar för 4 personer. Meningen är att man lagar mat på kvällen och de som blir över från middagen blir till lunch. Jag hoppas jag kan ge zackarias lite bra matvaror och inte mina dåliga Så på menyn i veckan bli
r det...


Landet

Varannan helg åker vi ut till mina föräldrar som bor 5 mil bort. De vill träffa zack och tillbringar all sin vakna tid med honom. I helgen fick även mormor och morfar se zack gå även om han gärna håller oss i en hand när han går. Han kan egentligen gå själv men håller ändå krampaktigt i mitt finger. Han vågar inte riktigt än gå på fulltid men så kommer de gångerna han glömmer att han inte håller i något och han går själv ^^ Tänk att min lilla bäbis snart blir 1 år. Nästa helg blir der barnkalas här :) Tidigt men inga andra helger innan 1 årsdagen fungerade. Vi kommer inte ha 17 olika kalas utan de blir bara ett barnkalas sen de som vill får kika in på själva 1 årdagen och säga grattis.


Går

Idag släppte de för zack och han gick genom hela rummet <3

Träning

Jag är väldigt glad att jag är gift med någon som gillar att träna. Linus peppar mig ofta och hjälper mig med övningar. Han har tränat kampsporter hela vårt förhållande men för ett år sen va han tvungen att ta uppehåll pågrund jobbet. Denna termin har han kört fullt ut och zackarias får ofta följa med. Finna stora mattor och många bollar vilket zack älskar. Jag hoppas att zack vill gå i någon sport när han blir äldre. Jag älskade att träna när jag var liten och gymnastiken var mitt liv. Vad han väljer spelar ingen roll oavsätt kommer mamma och pappa vara där och heja!
Selfi
2 barnsmamma

Fick känna på att vara 2 barnsmor idag när castor var över några timmar. haha kan inte säga att de var särskilt svårt. Castor är super enkel och alltid nöjd ^^ Zackarias älskar castor så båda va bara goa och glada :) Mys ungar <3

Tatuering

Gjorde en sittning för några veckor sen och nu ser den ut så här. Mycket jobb kvar men de går framåt :)